Ha ezek után sem vállalnak a magyar fiatalok gyereket…

Lassan a csapból is az folyik, hogy a magyar kormány mi mindent megmozgat, hogy több gyermek szülessen, fordítva ezzel azon a tragikus demográfiai képen, ami 1981 óta tart hazánkban.

Bár vannak eredmények, még nagyon messze van a kívánt állapot. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ráadásul szerdán bejelentette, hogy:

„Ha a nemzeti konzultáción az emberek megerősítik szükségességét, lesz olyan támogatás, amely kifejezetten a fiatalok életkezdését segíti.”

Még kedden azt közölte az államtitkár, hogy december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára. Közölte azt is, hogy a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.

Csaknem 400 ezer emberen tudtak segíteni mostanáig, és sok az érdeklődő.

Arról is beszélt, hogy jelenleg valaki vagy ápolási díjat, vagy családtámogatást kap, attól függően, hogy melyik a nagyobb összeg. Ha az országgyűlés megszavazza az ezzel kapcsolatos módosítást, akkor a gyermekek otthoni ápolása után mindenki egységesen 100 ezer forintot fog kapni. Ha pedig van a családban még egy gyermek, utána megkapja a családtámogatást is.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre