Nekiment Puzsérnak a Liberálisok főpolgármester-jelöltje

Sermer Ádám szerint Puzsér belerúgott a „földön fekvő” CEU-ba.

A Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt szerdai felszólalása csak olaj a tűzre a CEU ügyében, mert „ahelyett, hogy kiállt volna a CEU és a magyar oktatás szabadsága mellett, belerúgott a földön fekvőbe” az LMP tüntetésén – írja csütörtöki közleményében Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám.

A városvezetői tisztségre aspiráló politikus szerint Puzsér „alkalmatlan arra, hogy a szabad és sokszínű Budapest vezetője legyen”. Sermer egyenesen kijelentette: alkalmatlan a város vezetésére, aki nem kedveli „a CEU tevékenységének jelentős részét”, illetve aki a gender-ideológiát „tévesnek” és „veszélyesnek” ítéli.

Sermer kijelentette: Budapesten többségében vannak a szabad, demokratikus és liberális választók, akik támogatják a CEU-t és az abban folyó oktatást is. 

Puzsér Róbert függetlenként pályázik a főpolgármesteri posztra. A szerdai LMP által szervezett tüntetésen arról beszélt, hogy ugyan nem kedveli a CEU tevékenységének jelentős részét és nem is ért egyet a genderideológiával, de kiáll a szólásszabadság, a kutatás szabadsága mellett. Úgy fogalmazott: szabad, polgári világban akar élni, nem „kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban”.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Iratkozzon fel hírlevelünkre