Liberális öngól, avagy így nyúlt mellé Sermer Ádám

Sermer Ádám tiltakozott Kornis Gyula szobrának felállítása ellen, miközben politikai szövetségesei megszavazták a piarista szerzetes szobrának felállítását 2014. július 11-én – tudván a valóságot, hogy Kornis nem volt antiszemita – a székesfehérvári önkormányzat közgyűlésén. Saját csapdájukba estek a Kornist alaptalanul leantiszemitázó politikusok.

A hétfőn avatott Kornis Gyula-szobor apropóján petíciót indítottak a liberálisok, egyenesen azt állítva, hogy Vác egy antiszemita szerzőnek állít emléket. Holott Kornis Gyula jeles piarista szerzetes és író volt, a korszak egyik kiemelkedő fontosságú politikusaként pedig védte az elnyomásban szenvedőket, sőt, meg is gyűlt a baja a nácikkal, ahogy ezt korábbi írásunkban részletesen be is mutattuk. 

Úgy látszik, a váciak immáron megelégelték azt a fékevesztett ellenzést, amit Sermer Ádám gerjeszt Kornis szobrának avatása körül, és petícióval válaszoltak a petícióra, melynek központi követelése, hogy Sermer ne folytasson  történelemhamisítást, valamint ne mérjen kettős mércével – illetve határolódjon el saját pártjától…

A Kornis-szobor apropóján teremtett rettegés mögött csak tudatlanság és politikai haszonlesés áll. Az az ember tiltakozott Kornis Gyula szobrának felállítása ellen, akinek saját pártja, a folyamatosan legfeljebb egy százalékon álló Magyar Liberális Párt Jászi Oszkár szellemi örökösének tekinti magát. Annak a Jászi Oszkárnak az örököseiről beszélünk, aki a Sermer Ádám által idézett, kontextusából egyébként kiragadott – mi több, később visszavont – Kornis-féle kijelentésnél jóval durvább mondatokat engedett meg magának.  

Jászi Oszkár egészen odáig ment, hogy kifejeltette: „a mértéktelen antiszemitizmusban maga a zsidóság, sőt az egész magyar liberalizmus is bűnös”  (idézet Jászi Magyar kálvária – magyar feltámadás című könyvéből). Egy másik alkalommal pedig közölte: „az antiszemita mozgalom észszerű tartalma nem állhat egyébben – amennyiben jóhiszemű és becsületes –, mint a nép megerősítésében és fölemelésében, a zsidóság parazitér képződményeinek visszaszorításában.”

A petíció végén a Kornis Gyulára büszke váciak ekképpen szólítják fel Sermert: 

„Ha Sermer Ádám rájött, hogy megint indokolatlanul akarta rásütni egy tisztes, a magyar nemzetért és a keresztény hitéért dolgozó emberre az antiszemita jelzőt, akkor kérjen bocsánatot!”

 

Forrás: Peticiok.com