Tizenegy halottja van egy kaliforniai lövöldözésnek

Geoff Dean, Ventura megye seriffjének közlése szerint tizenhárom halálos áldozata van a kaliforniai Thousand Oaks városában történt lövöldözésnek, amelyben egy fegyveres férfi egy szórakozóhelyen tüzet nyitott egy diákrendezvény résztvevőire.

Dean szerint körülbelül további tíz ember sebesülhetett meg. A legfrissebb értesülések szerint a halottak között van a támadó és a seriff egyik helyettese, Ron Helus is.

Helus elsőként jelent meg a helyszínen, több találat érte, és a kórházban életét vesztette. A hatóságok nem részletezték, hogy pontosan mi történt a fegyveressel. Úgy tudni, még azelőtt életét vesztette, hogy a különleges egységekből álló erősítés megérkezett a helyszínre. Geoff Dean hangsúlyozta: túl korai latolgatni a támadó indítékait, de nem zárható ki, hogy terrorista szándékkal követte el tettét.

Szemtanúk szerint a feltételezett elkövető magas volt, fekete ruhát, kapucnit és arcát részben takaró maszkot viselt.

A Ventura County Star című helyi napilap úgy tudja, hogy legalább 30 lövés dördült el kevéssel szerda éjfél előtt a Borderline Bar & Grill nevű szórakozóhelyen, ahol éppen egy egyetemistáknak szervezett táncest zajlott több száz ember részvételével. Szemtanúk szerint a támadó fejbe lőtte a bejáratnál álló biztonsági őrt, majd félautomata fegyverével válogatás nélkül lövöldözni kezdett.

Az elkövető füstgránátot dobott a táncparkettre. Többen az ablakokat kitörve próbáltak elmenekülni a támadó elől. A sheriff hivatalának egyik tisztségviselője, Garo Kuredjian emlékeztetett arra, hogy jó ideje nem volt lövöldözés a Los Angelestől mintegy 60 kilométerre nyugatra fekvő, 130 ezer lakosú városban.

(MTI)