Sermer Ádám és az ÓRIÁSI keresztek

Én rendszerint úgy-úgy örülök, amikor meglátok a televízióban egy liberálisat! Nem tréfálok: tényleg nagyon örülök, fülemig ér a szájam (madarat lehet stb). A liberális ugyanis kiveszőben lévő fajta, vadászni se szokás már rá (csak szómágiázunk itten össze, valljuk be), az igazi nagyvadak mostanában szélbalos mozgalmak rendezett soraiból oldozgatják a Greta Thunberg elnevezésű droid saruszíját bizonyos értelemben mindörökké méltatlanul. – De azért a liberális megmarad, ha szabad így fogalmaznom: mint amolyan két lábon járó Kis János. Ez a jó neki – ő így szereti.

Az utóbbi években valahányszor liberálisat nézek a TV képernyőjén, picit azt élem meg privátim legbelül percipiálvánd, hogy Kis Jánost olvasok érdeklődve és szerfelett unottan, nem tudom, ez egy ilyen érzés.

Hogy vizsgáljuk meg végre mélyen az egyénnek a szempontjából (jóllehet a nézőpont is csupán egy aspektus, zárójel bezárva), hogy hát hogy valóban és igazán fontosabb-e a totális emberi szabadság + karamellafagyi habokkal, mint raboknak lenni a saját hülye hazánkban orosz mellkas- meg egyéb szőrökbe bonyolódva büdösen és speciel csúnyán – avagy sem. A hegycsúcsok a ténylegesség erejénél fogva a magasban vannak? S ha netán igen, vajon akceptálhatjuk-e mi ezt erkölcsileg?  S nem probléma-e ez…? Röptében válik el az albatrosz és az abortusz, s valamint legyen semleges az állam. Attól legyen semleges leginkább, hogy tartsák tőle távol a vallást – mindegyiket, de különösen azt a műszakállas jézusosat. Hallod, azt nagyon tartsák távol.

No, szóval a Sermer Ádám nevű Kis János ki van térve a hitéből tegnap óta, megneszelte ugyanis, hogy a hét elején – Soltész Miklós államtitkár vezényletével, tábornokságával vagy mijével – gyerekek, sőt gyermekek imádkoztak (sőt imátkoztak) a Parlamentben „a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért”. Ami egészen vértől iszamos eset volt, én például simán tudomást se szereztem volna róla Sermernek híján, mindenesetre tény és váladék, hogy adott időpillanatban ott mozgatta a temérdek száját az a temérdek gyerek ama nem érdektelen kupolás épületben, tökre egyszerre ráadásul, közel a micisapkához, tisztára mint a hitlerjugendben, csak effektíve sokkal ijesztőbben és szülői felügyelettel. Sermer szerint mindez egyértelműen azt jelzi, hogy bár

a szekularizációs törekvések évszázadokon keresztül tartó küzdelmek árán tudták szétválasztani az államot az egyháztól” (…) „most a magyar állampárt Orbán Viktor vezérletével azon dolgozik, hogy ezt a felvilágosult, tisztázott rendszert néhány egyszerű lépéssel romba döntse.

:DDDDDDDD

Persze az „őrület” nem ma kezdődött Sermer Ádám nézetében, ugyanis Orbánék

több esetben óriási [a síkból kilátszó típusú – a szerk.] kereszteket aggattak a törvényhozás szentélyére.

Jól van jól. 🙂

Mármost jegyezzük meg azért gyorsan (ám gyöngéden), hogy a kormánypártok egyikének (a KDNP-ről beszélünk) azonnal a nevében ott van buflák nagy betűkkel, hogy keresztény, és mit ad az Isten – relatíve jelentős hatalommal rendelkező, légnemű, gerinces, emlős gomba –, Soltész Miklós államtitkár-imavezérőrnagy pont ennek a pártnak a tagja. De így telibe, érted-e – ott van ő benne teljesen mint tag. Ráadásul úgy van benne ebben a pártban a Soltész Miklós államtitkár, hogy közben maga is csurig keresztény (oh, shit!), ezt viszont bocsássuk már meg neki, lécci – egyrészt senki se lehet tökéletes, másrészt minimum Aquinói Szent Tamás óta eléggé biztosan gyanítjuk, hogy a keresztény közösségek létét rendkívül nehéz muzulmánokkal vagy zen buddhistákkal megoldani. Mi több, a keresztény önazonosságnak igen fontos eleme az imádság is, nagyon-nagyon fontos, sőt nélkülözhetetlen eleme, valami olyasmi az a kereszténynek, mint liberálisának a hümmögés meg a vakarózás, csak teljesen más.

Összefoglalnám: a Kereszténydemokrata Néppárt egyik keresztény tagja, Soltész Miklós államtitkár keresztény gyerekekkel és keresztény szüleikkel együtt kiadósat imádkozott a Parlamentben.
Egyetlen alkalommal.
Remélem, nyújtottak utána.
Maradjunk annyiban, hogy nem ettől fognak a mindenséget összetartó erők megrendülni.

Én nem tudom, miféle dolgokon megy keresztül Sermer Ádám liberális az ilyen levélírós szituációkban; fogalmam sincs, hogy legalább szép halványan elmosolyodik-e, miközben halálos komolyan középkort és vallási diktatúrát szeretne vizionálni nekünk az interneten, de szerintem amúgy igen. Ez lenne a jobbik verzió.

Iratkozzon fel hírlevelünkre