Téglával dobták fejbe a templomból kilépő egyiptomi egyetemistát

Marina Sami Ragebet a templomból kilépve támadták meg Alexandriában. Téglával dobták fejbe, állapotáról nincs hír.

A 21 éves keresztény orvostanhallgatót jelenleg koponyatöréssel és belső vérzéssel kezelnek az alexandriai orvosok – jelentette az ICC

Ezek a típusú támadások nagyon gyakoriak Egyiptomban. A keresztény nők ruházatán és viseletén nagyon könnyen meglátszik, hogy nem a muszlim közösség tagjai, hiszen a hajuk nincs eltakarva, ezt azonban mégis valamilyen módon elvárják tőlük. A fejkendő nélküli nők kiemelt célpontjai a legkülönbözőbb formákat öltő zaklatásoknak és támadásoknak. Ez az életterüket is jelentősen befolyásolja és korlátozza, hiszen a legtöbben egyre kevésbé merészkednek ki az utcára szabadon anélkül, hogy olyan ruhákba ne öltöznének, amelyek számukra egyáltalán nem kívánt viseletet jelentenek.

A helyi keresztény nők így nyilatkoztak az egyiptomi “szabadságukról”:

“Egyiptomban nagyon veszélyesek az utcák. Gyalog mindig elkerülöm a szélsőséges muszlim körzeteket, és csak a forgalmasabb utcákat használom.”

“Mindig hosszú ruhákat viselek. Az utcán mindig elkerültem a extremista, vagy radikális muszlimokat. A munkahelyemen sok hidzsábot viselő muszlim nővel van dolgom… csak jó bő ruhákat kell hordani és akkor minden rendben van.”

 

Amennyiben bármi hír érkezik Marina Sami Rageb állapotát illetően, cikkünket frissítjük.

Fotó: ABC News. Képünk illusztráció, a felvétel a tavaly év végi, hét kopt keresztény életét követelő busztámadást követően készült.

Iratkozzon fel hírlevelünkre