3+1 mód arra, hogy segítse az üldözött keresztényeket

Úgy érezhetjük, hogy a hitükért üldözést szenvedő keresztény közösségek nagyon messze vannak tőlünk, ezáltal pedig nem csak ők, hanem a problémáik is olyan távolságban vannak, amely lehetetlenné teszi, hogy bármit is tegyünk érdekükben. Az S4C.News tematikus híroldal nem csupán az újságírás eszközeivel karolja fel ügyüket, de ezúttal bemutat néhány könnyen elérhető lehetőséget arra, hogy mindannyian segítsük szülőföldjükön történő boldogulásukat, ősi keresztény közösségek megmaradását. 

Talán közhely, de ettől függetlenül igaz: a legkisebb segítség is rendkívül értékes. Íme, néhány megbízható lehetőség arra, hogy mi magunk is hozzájáruljunk az üldözött keresztény közösségek megsegítéséhez.

  1. Karácsonyig tartó gyűjtést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Az MKPK üldözött keresztények megsegítésére gyűjt adományokat – két éve a magyar katolikus püspökök felhívására 126 millió forint gyűlt össze a célra. Azok, akik most járulnának hozzá a Közel-Keleten élő, vallásuk miatt üldöztetést szenvedő keresztények megsegítéséhez, az alábbi bankszámlaszámra utalhatja át adományát: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104—18181490—14000003. A későbbiekben lehetőség nyílik arra is, hogy a katolikus templomokban adakozzunk e célra. 

2. Folyamatosan gyűjt a szíriai keresztények számára a Görögkatolikus Metropólia

Kocsis Fülöp metropolita augusztusban személyesen vitte el a már összegyűlt adományokat Szíriába, ahol számos, szimbolikus értelemben is fontos helyszínt keresett fel és a vallások békés egymás mellett élésére törekedve több vezetővel folytatott párbeszédet. A Görögkatolikus Metropólia folyamatosan gyűjt adományokat a szíriai keresztények megsegítésére. Adományainkat a CIB Bank következő számlájára várják: 10702071-69121841-51400006. Kedvezményezett neve: Görögkatolikus Metropólia. A megjegyzés rovatba kérik, írjuk be: „szíriai keresztények”.

3. A háború után visszatelepülő iraki családok helyben boldogulásának elősegítéséért indított országos adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet

A segélyszervezet a közelmúltban 125 millió forintból 55 lakóházat épített újjá Karakashban, egy fiú- és egy lányiskolát újított föl Bashiqában, valamint elvégezte egy 2500 embert ellátó vízhálózat rekonstrukcióját Alkoshban. Humanitárius segítségként 324 családnak juttattak téli tüzelőt, 600 családnak pedig élelmiszert és takarókat. Az “Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!” szlogenű kampányt a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni hívásonként 250 forinttal, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet a célra adományozni.

+1. Imádkozzunk értük!

A legegyszerűbb, mégis legnagyszerűbb módja annak, hogy segítsük keresztény testvéreinket, ha rendszeresen imát mondunk értük, böjtöt, lemondásokat ajánlunk fel. Júniusban az S4C.News is közölt egy imát, amely alkalmas arra, hogy naponta fohászkodjunk azokért, akiket keresztény hitük miatt üldöznek – az ima az alcímre kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre