Isten a rácsok mögött – magyar dokumentumfilm a megtérésről

Nemrég mutatták be az “Isten a rácsok mögött” című magyar dokumentumfilmet, amely a börtönök világában megélt keresztény hitről, és egy különleges “lelkigyakorlatról” szól. Előítéletek, bűnhődés, reintegráció – mert a nehéz fiúknak is van szívük…

 

“Hetekig, hónapokig annak tudatában éltem, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam azzal, hogy ezt elvégeztem. Eleinte nagyon féltem, nem is akartam menni. Féltem a közösségtől, az idegen emberektől a zárkában, de nagyon jót kaptam. Lelkileg feltöltődtem, sok újat tanultam és tapasztaltam, és akkor éreztem, hogy Isten megszólított” – emlékszik vissza Rónai Árpád egykori fogvatartott arra, milyen hatással volt rá a börtönben elvégezett Cursillo nevű keresztény tréning. Megosztotta felemelő emlékét: “Utána mentünk ki előadást tartani az énekkarral, és három-négyszáz olyan szerencsétlen börtönviselt ember előtt, mint mi, akik raboltak, loptak, kemény éveket ülnek, és megríkattunk ennyi embert, mi, kis fogvatartottak. És akkor beleéltem magam abba, hogy mi is tudunk valamit adni…”

Rónai tanúságtételéhez hasonló vallomásokkal szembesíti a nézőt egy nemrég bemutatott, és hamarosan a Duna TV képernyőjén is látható dokumentumfilm. 

Forrás: Heti Válasz

Iratkozzon fel hírlevelünkre