LMBT-stadiont hoznak létre Svédországban

Uppsala városában Svédország első LMBT-tanúsítvánnyal rendelkező stadionját hozzák létre – vette észre a mandiner.hu. A Studenternas stadion mindent megtesz majd az LMBT-csoporthoz tartozók kényelméért: a személyzetet kiképzik az LMBT-közösség ügyeit illetően, hogy barátságos környezetet teremtsenek, ahogyan az összes berendezés olyan „befogadó” lesz, amennyire az lehetséges. A város hosszú távú célja, hogy az egész települést LMBT-baráttá tegyék – bármit is jelentsen mindez… 

Az LMBT-tanúsítvány annyit tesz, hogy nemsemleges mosdókat szerelnek fel, és az öltözőket is úgy tervezik meg, hogy nemi identitástól függetlenül bárki használatba vehesse őket.

A város „nyitott és befogadó” szeretne lenni. „Minden tekintetben egyenlő bánásmódot szeretnénk biztosítani, nemtől, nemi identitástól, nemi kifejezéstől és szexuális orientációtól függetlenül – nyilatkozott Danne Eriksson, Uppsala önkormányzatának marketingért, sportért és kikapcsolódásért felelős igazgatója

A stadion Eriksson elmondása szerint csak egy része egy szélesebb programnak, melyben az egész várost LMBT-barátabbá tennék. Az LMBT-tanúsítvány bevezetése a sportlétesítmény esetében arra szolgál, hogy növelje a „törődés, komfort és biztonság” érzését. Emellett a teljes személyzetnek rendszeres, LMBT-ügyeket illető tréningen kell részt venniük.

Nem ez az első eset, hogy Svédország mindent megtesz a szexuális kisebbségek jogaiért: 2015-ben átadásra került az első LMBT-uszoda a melegek és a transgender közösség számára is megfelelő öltözővel felszerelve. Tavaly ősszel pedig a svéd jéghokiszövetség jelentette be, hogy a bíróknak szivárványos kitűzőt kell viselniük a szezon meccsein, hogy a „befogadást és az egyenlőséget”népszerűsítsék a sportban.

Forrás: mandiner.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre