NOE: a hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van

Közleményt adott ki a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, melyben hangsúlyozták: egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé. A szervezet fontosnak tartja, hogy a család ezen alapértékei melletti kiállásért senkit ne érhessenek vádak.

Közleményben fordult a nyilvánossághoz a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A szervezet hangsúlyozza: a hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van. Megítélésük szerint egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé. Leszögezik ugyanakkor azt is, hogy ez az álláspont nem bélyegez meg és nem rekeszt ki senkit, akkor sem, ha vannak, akik – bármilyen okból is – nem ilyen életközösségben élnek.

A NOE a leghatározottabban visszautasítja, hogy családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert  kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett. 

Mint írják,

a társadalomnak joga van ahhoz, hogy az általa elfogadott elvek, normák szerint éljen, s azt nyilvánosan is elmondhassa anélkül, hogy ezért verbális vagy fizikai támadás vagy ennek akárcsak fenyegetése érné.

Ezen normák biztosítják azt is, hogy ma Magyarországon bárki elmondhatja és képviselheti különvéleményét. 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1987-ben alakult, jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 12.000 tagcsaláddal rendelkezik. Országos munkáját hét regionális központ segíti. Önkénteseinek száma megközelíti az 1500 főt.

MTI OS/S4C

Iratkozzon fel hírlevelünkre