Új trükk! – A fogyatékkal élő nők férjeit nem sorozzák be, virágzik az álházasság Ukrajnában

A frontra küldhető ukrán férfiak ezrei találtak új kiskapura, amellyel megúszhatják a katonaságot – írta az ukrán NGL Media alapján az Infowars.

A megoldás roppant egyszerű: fogyatékkal élő nőket vesznek feleségül. A közvetítők pedig egy halom pénzt keresnek a „boldog párok” házasságán. Ráadásul az így kötött álházasságok nem büntethetők Ukrajnában.

Mindkét fél a közösségi média csoportjait figyeli, és így járnak el a közvetítők is. A „Fake Marriage”, „Fake Marriage Odesa” és „Dating Kyiv” oldalakon rendszeresek az álházasságokra vonatkozó hirdetések.

Aki talál magának egy fogyatékkal élő „feleséget”, kétszeresen is nyugodt lehet. Nemcsak, hogy nem hívhatják be a seregbe, de még az országot is szabadon elhagyhatja a párjával együtt.

Persze a frigyet nem adják ingyen. A közvetítők 3000 eurót kérnek minden olyan fogyatékos hölgyért, aki beleegyezik az álházasságba. (Megjegyzés: valószínűleg neki is fizetnek ezért.)

Az NGL Media megpróbálta megházasítani az egyik újságíróját, ezért több hirdetést is közzétett a szóban forgó közösségi csoportokban. Hamarosan jelentkezett náluk egy közvetítő, aki Margarita Belova néven mutatkozott be, és aki több álházasságra vállalkozó hölgy fényképét is megmutatta. Amikor az újságíró felfedte inkognitóját, csak ennyit mondott neki: „Engem fogyatékkal élő nők és férfiak keresnek fel, pénzért segítek nekik, de miután átadom a kapcsolatokat, és összehozom őket, a szerepem véget ér.”

Tapasztalataim szerint a családi okok miatt leszerelésüket kérő katonák százból 95 esetben arra hivatkoznak, hogy a feleségük, a szüleik vagy a feleségük szülei fogyatékosak

– mondta Jevhen Filipets ügyvéd.

„A közvetítők rosszul járhatnak, ha lebuknak, mert pénzt vettek át azért, hogy kijátsszák a rendszert. A párok számára azonban ez teljesen biztonságos. Valójában szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy a házasság hamis; ez csak bírósági határozattal lehetséges. Elvileg persze bármelyik házastársnak joga van a bírósághoz fordulni azzal, hogy hamis házasságot kötött… Ám nem hiszem, hogy bárki is tenne ilyet a jelenlegi körülmények között” – folytatta.

Az ukrán emberek nagyon találékonyak

– tette hozzá Filipets.

Címlapkép: illusztráció. Forrás: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre