Semjén Zsolt csattanós válaszban tette helyre Vadai Ágnest

Annak azért van némi diszkrét bája, amikor a Demokratikus Koalíció egyik képviselője próbálja meg kérdőre vonni egyházat érintő kérdésekben a KDNP elnökét. Vadai Ágnes mégis megpróbálkozott vele, így aztán nem meglepő módon Semjén Zsolt nem kicsit tette helyre a Gyurcsány-párti politikust.

Vadai Ágnes dacolva azzal, hogy éppen annak a pártnak tagja, melyben az a Niedermüller Péter is politizál, aki „rémisztő, fehér képződményeknek” nevezte a keresztény, fehér, heteroszexuális embereket, megpróbálkozott egy provokatívnak is csak barokkos túlzással jellemezhető kérdést feltenni a KDNP elnökének. Semjén Zsolt azonban emlékeztette rá, hogy a képviselőnő hirtelen támadt érdeklődése elgondolkodtató egyházi ügyekben, majd arra is felhívta figyelmét, hogy még egy kereszténydemokrata politikus sem lát bele mások lelkébe, sem pedig a jövőbe, ezért nem lát bele

ezért is képviselő, és nem próféta.”

Vadai Ágnes tájékozatlansága egyébként nem meglepő annak ismeretében, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc sem igazán ismeri ki magát egyházi témákban, bár előszeretettel hirdeti magáról, hogy mélyen vallásos, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy „többször is bérmálkozott”. Igaz, Semjén Zsolt csak egyszer…de ő legalább az egyházi tanításnak megfelelően. (Az ominózus kijelentés óta foglalkoztat a kérdés, vajon Gyurcsány mivel keverhette össze az egyszeri alkalommal sorra kerülő bérmálást..?)

Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárogtatásának évében a TV2 Mokka című adásában közölte, hogy

azért nem imádkozik a templomban, mert nem istenhívő.

Kis idő múlva, ugyanebben az adásban hozzátette:

Elsőáldozó voltam, bérmálkoztam is egy darabig […], én egy darabig szentül meg voltam győződve, hogy pap leszek.

Persze, nincs új a nap alatt: a baloldali ideológia sajátja, hogy vallásellenes. Ezt eddig is tudtuk, mégis mindig újra és újra megdöbbentést tudnak okozni a magyarországi baloldali politikusok azzal, milyen engesztelhetetlenül gyűlölik a vallást és a hívő embereket, milyen aljas módon használnak ki minden lehetőséget arra, hogy gyalázzák vagy bemocskolják őket.

Gyurcsány már miniszterelnökként is nekirontott az egyháznak: 2004-ben, akkori miniszterelnökként óriási botrányt okozott azzal, hogy egy, a II. János Pál pápánál tett magánkihallgatáson a magyar papokat kezdte szidni, mert közéleti kérdésekben állást mertek foglalni. Vadai Ágnes pedig a nácikhoz hasonlóan olyan javaslattal rukkolt elő, melynek elfogadásával eltörölnék a gyónási titkot. Gyurcsány Ferenc pedig egyszerűen megfosztaná a szólásszabadságtól a papokat és a lelkészeket, mivel azzal fenyegetőzött, hogy hatalomra kerülése esetén tilos lesz megszólalniuk közéleti kérdésekben. Az egyházzal kapcsolatos, erősen megkérdőjelezhető megszólalásaival többször is nevetségessé vált, egy újpesti fórumon pedig úgy foglalta össze egyházpolitikájának lényegét:

Majd mi megtanítjuk nekik (a vallásos embereknek – a szerk.) a Szentírást!

A DK elnöke a fórumon megfenyegette a kormány tagjait, hogy börtönbe zárja őket, de mindez eltörpült az egyházak megrendszabályozásának a terve mellett.

Vadai Ágnes tehát egy kérdésnek álcázott egyházellenes uszítására adott csattanós választ Semjén Zsolt, akit a gyurcsányista egyházellenesekből álló különítmény rendszeresen próbál provokálni. De ahogyan eddig, most sem jártak sikerrel.

'Fel a tetejéhez' gomb