Rétvári Bence: Több mint száz kereszténydemokrata önkéntes érkezett Vácra, hogy segítse a várost az árvíz ellen – VIDEÓ

Vácott minden dolgos kézre szükség van, minden segítség számít! A város felhívására több mint 100 kereszténydemokrata érkezett az ország minden részéből, hogy segítse a védekezést – ismertette közösségi oldalán a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) csütörtökön.

A bejegyzéssel együtt közzétett videóban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője foglalta össze a helyzetet:

Óriási töltést kell létrehoznunk, hiszen hat és fél métert emelkedik most tíz nap alatt a Duna vízszintje Vácon.

Ezt kell kivédjük, ezt kell ellenpontozzuk, ezért fontos mindenkinek a segítsége – tette hozzá.

Rétvári Bence ismertette, hogy több mint 100 kereszténydemokrata érkezett szerte az országból Vácra, hogy segítsék az ezeréves püspöki várost az árvíz elleni védekezésben.

Nagyon szép megnyilvánulása ez a szolidaritásnak, az egymás kisegítésének akkor, amikor tényleg olyan helyzet van, amikor segítségre van szükség

– húzta alá.

Szerdán a Vasárnap.hu is beszámolt arról, hogy a KDNP összefogásra hívott mindenkit Vác oltalmazására. A Latorcai Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő tolmácsolta kérés tehát meghallgatásra talált a kereszténydemokraták között.

Vác városát nem mellesleg Marton Zsolt váci megyés püspök, valamint a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai és önkéntesei is segítik a gátakon, illetve a homokzsákok megtöltése során.

'Fel a tetejéhez' gomb