Életvédő dal a slágerlista élén – VIDEÓ

Nem mindennapi sláger került a figyelem középpontjába Amerikában: Rachel Holt country énekesnő a listák élén jár életvédő “Lehettem volna” című dalával, amely egy meg nem született gyermek lírai vallomása.

Éppen két évvel ezelőtt történt, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade néven elhíresült ítéletet, amely egyfajta alkotmányos jogként értelmezte az abortuszhoz való hozzáférést. Jelenleg a törvény szerint az egyes államok saját hatáskörben dönthetnek a terhességmegszakítás engedélyezéséről az USA-ban. 

Talán nem véletlen, hogy Rachel Holt életvédő dala éppen most, az évfordulón robbant be a köztudatba, hogy a country slágerlisták élére törjön: a “Lehettem volna”, amelyet Chris Wallin slágergyáros írt a 18 éves country énekesnőnek szinte azonnal az élre tört és jelenleg az ötödik helyen szerepel a leghallgatottabb country számok között az iTunes listáján.

A lírai dal egy meg nem született gyermek vallomása, amelyet nem lehet könnyek nélkül meghallgatni, így kezdődik:

“Egyesek nem hiszik el, hogy élő lélek vagyok, csak egy rossz döntésnek tartanak, akinek mennie kell, de ha látta volna az édesanyám az arcom, lehet hogy mégis megtartott volna (…) csak egy esélyt szerettem volna: megtanulni szeretni, nevetni és táncolni, de elmentem, mielőtt megérkeztem (…) szép fürtjeim lettek volna, igen, lány lennék, mert több vagyok, mint egy egyéjszakás kaland, vagy valamilyen teher, és már soha nem lesz olyan ember a földön, mint én…”

A dal diadalútja magát a szerzőt, Wallint is meglepte, aki saját bevallása szerint nem gondolta, hogy szerzeménye ilyen nagy siker lesz. Egyszerűen csak azért írta, mert el szerette volna mondani az általa hordozott üzenetet.

Ezt követően találkozott csak a fiatal énekesnővel, aki vállalta, hogy előadja a művet. Rachel Holt szerint a vele egykorú lányok rengeteg olyan dalt meghallgatnak, aminek semmi köze a való élethez. Ez a szám viszont az életről szól, és én ezt szeretném csinálni – mondta Wallisnak az énekesnő.

Forrás: Lifenews.com

Címlapkép: Rachel Holt. Forrás: Facebook/Rachel Holt Music

Iratkozzon fel hírlevelünkre