Román szövetségi kapitány: Nem is Hollandia, hanem a gyarmatai ellen játszottunk

Mi nem is Hollandia, hanem a világ különböző részein található gyarmatai ellen játszottunk – mondta Mircea Lucescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 3:0-s vereséget szenvedett Hollandiától (illetve szerinte a gyarmataitól) a foci Európa-bajnokságon – írta meg a Mandiner.hu oldal.

Hollandia nagyrészt nem a tulipánosok országában született játékosokra épül – mondta a nemzetközi szinten is ismert és elismert futballedző, aki minden bizonnyal arra kívánt utalni, hogy a holland labdarúgás bázisa roppant széles és kiterjedt, az utánpótlásban és felnőttkorban is nagy merítési lehetősége van a mindenkori holland válogatott edzőinek, szövetségi kapitányainak.

A hollandok a legnagyobb tehetségeket rendkívül fiatalon fedezik fel, hozzák be az országba, majd készítik fel őket a nemzetközi szintre – magyarázta az edző.

Ezért láttunk Indonéziából, Curacaóról, Suriname-ből és Ghánából származó játékosokat. Holland csak elvétve volt közöttük…

– fogalmazott.

Az talán borítékolható, hogy a kijelentéseinek lesz folyománya.

Az Európa-bajnokságon nem mellesleg két mérkőzéses eltiltás kapott Merih Demiral, a törökök középhátvédje, aki két gólt is szerzett az osztrákok elleni nyolcaddöntőben győztes csapatában, 2:1-re nyert Törökország.

Ám a második találata utáni gólöröme során a Szürke Farkasok nevű jobboldali csoportra utaló kézmozdulatot tett. A játékos elmondása szerint csak a szurkolóinak kívánt kedvezni ezzel. Mint mondta, sok töröktől látta ezt a kézjelet.

A Magyar Távirati Iroda közlése szerint Törökországban már az eltiltás meg nem erősített sajtóhíre is komoly felháborodást keltett: a külügyminisztérium elítélte és elfogadhatatlannak minősítette az UEFA vizsgálatát, sőt, bekérette a német nagykövetet.

Az angol Jude Bellinghamet a szlovákok elleni sikeres nyolcaddöntő során vitte el a hév a gólöröme után, ő obszcén mozdulattal üzent a lelátóra. Csak felfüggesztett eltiltást és pénzbüntetést kapott.

Címlapkép: Mircea Lucescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Fotó: MTI/EPA-PAP/Grzegorz Michalowski

Iratkozzon fel hírlevelünkre