Schmidt Mária: Magyar Pétert magára hagyták az ápolói

Orbán kétezer embert állított rám – nyilatkozta a nőgyűlölő Magyar Péter a lengyel Rzeczpospolita című lapnak. Meg is lepődtem: hogyhogy csak kétezret? Miért nem rögtön húszezret? Még szerencse, hogy megölni azért nem akarják, mert akkor „forradalom lenne Magyarországon!” – fogalmazott a latoszogblog.hu-n megjelent, Egy szélhámos ámokfutás című írásának bevezetőjében Schmidt Mária történész. A blogcikk folytatását változtatás nélkül közöljük.

Ez az ember úgy hazudik, mint a vízfolyás. Vajon kinek képzeli magát? 42 éves, életében még nem csinált semmi érdemlegeset, semmi említésre méltót.

Teljesítménye nulla.

Kizárólag a családja, a felesége és a barátai révén jutott jól fizető állásokhoz. Olyanokhoz, ahol nem kellett megfeszülnie a munkától. Viszont óberkodhatott.

Egy felfuvalkodott senkinek látom, akit saját magán kívül senki sem érdekel, senkire sincs tekintettel.

Amióta berobbant a közéletbe, nem csinál mást, mint szemérmetlenül hazudik, fenyegetőzik, vádaskodik, mindenkit legyaláz.

Törtető, gyenge idegzetű, agresszív és arrogáns.

Anyák napján vonatra szállt, ahol őrző-védő smasszerei nem engedték az embereket felszállni abba a kocsiba, ahol ő ült („Péter tanulja a beszédét”), sőt a jegyeiket is elkérték.

Milyen alapon?

Képzeljük el a 444 bértollnokait, milyen autodafét rendeznének, ha én csinálnám ugyanezt? Ha testőrökkel körülvéve foglalnék le egy vasúti kocsit és akadályoznám polgártársaimat a szabad mozgásban?

Magyar Péter akkor még ugyanolyan közember volt, mint én. Hozzám hasonlóan semmilyen felhatalmazással nem rendelkezett, semmilyen jogosultsága nem volt arra, hogy így viselkedjen. Megjegyzem, most sincs. Egy EP-képviselő sem tehet meg bármit.

Ám neki ilyen a természete.

Ha a független-objektív sajtó bértollnokai csak egy picit is kilátnának az Orbán-fóbiájuk fátyla mögül, értenék, hogy ha ez az ember már akkor, amikor saját hype-ján kívül a világon semmit nem tudott felmutatni, így viselkedett, akkor mire lehet tőle számítani később?

Ez az ember bántalmazta a feleségét, titokban lehallgatta, majd a felvételt közzétette. Elárulta a barátait, és azt a közösséget, amely érdemtelenül, úri módon eltartotta őt és a családját. Havi közel 7 millió forintot vett fel minden hónapban, ami nemhogy nem zavarta, de jogosnak és megérdemeltnek tartotta.

Csak azért gondolta így, mert ő az élet napos oldalára született. Egy budai jogász családba, ahol az egyik rokona Mádl Ferenc testvére volt. Ez a törtető budai úrifiú erre hivatkozva formált jogot arra, hogy teljesítmény nélkül jusson pénzhez és hatalomhoz.

Egy hol öngyilkossággal, hol nadrágszíjjal, hol késsel fenyegetőző, férfiatlan, teljesítmény nélküli, vitaképtelen, nőgyűlölő, bántalmazó, notóriusan hazudozó, egotripben utazó senkit talált meg az ellenzéki média és tálalja fel megoldásként az Orbán-gyűlölő ellenzéki közvéleménynek és az ellendrukker külföldi érdekcsoportoknak.

Nem akarja észrevenni, hogy Magyar Péter, az újdonsült népvezér gyakran kerül idegállapotba. Már tömegfelkeléssel is fenyegetett. Jogász létére nem tudja, hogy a közrend és a társadalmi béke felforgatására irányuló felbujtás köztörvényes bűncselekmény, amivel szemben a hatóságoknak kötelességük fellépni.

Eddig rettentő békések voltunk, de ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és nem pár százan leszünk, hanem sok százezren, lehet, hogy milliónyian, és ott nem fogják tudni megállítani azt a tömeget

– süvöltötte fenyegetően Újfehértón, azzal biztatva magát és gyér számú hallgatóságát, hogy a „hatalom emberei joggal rettegnek tőlük”. Nyilván ezért blokkolták Walkie-Talkie-val a zseni internetelérését és állítottak rá kétezer embert.

Az azért magyarázatot érdemelt volna, hogy ha fellépéseit kétezer smasszer követi, hol rejtőzött a lelkes nép? Mert az minden fotóból látszik, hogy a legtöbb helyen ennél több ember nem gyűlt össze. Lehet, hogy ők mind a hatalom beépített ügynökei voltak, akik a feltűnést kerülendő, ürgebőrben álcázták magukat?

Javaslom, hogy addig emeljük meg Péterünk Seduxen adagját, amíg még nem késő.

Az újdonsült népvezér, aki 1,3 millió szavazó támogatását szerezte meg, legott egy hisztivel kezdte az ATV stúdiójában, ahol Rónai Egon kérdésein úgy felhúzta magát, hogy csapot-papot otthagyva kirohant a stúdióból. Előtte még fenyegetőzött egy szokásosat, beszólt a tulajdonosnak, majd kisvártatva kitette a televízió munkatársainak listáját a netre, amin többek között a felekezeti hovatartozásukat is feltüntette. A többi ellenzéki sajtó munkatársai szolidaritás helyett azonnal mentegetni és magyarázni kezdték sztárjukká emelt Péterük viselkedését. Megtagadták eddigi alapelvüket a listázás, mint olyan, tűrhetetlenségéről.

Az igazság fáj – Magyar Péter élő adásban hagyta ott az ATV stúdióját, majd listát készített az ott dolgozókról, vallási alapon – VIDEÓ

Az is csak egy hangyányit bizonytalanította el őket, amikor a Tisza Párt híresen igazmondó alelnöke mégis beült a jól fizető európai parlamenti képviselői székbe, sőt frakcióját abba az Európai Néppártba léptette be, amelynek idáig az általuk megvetett Kereszténydemokrata Néppárt is tagja volt. De haladjunk, itt sem volt semmi látnivaló. Annyira, hogy egy kérdést sem ért az egész.

Ahogy az sem, hogy piros sport BMW-vel húzott ki az EB-re. Vajon ki szerzett neki jegyet, többet is, és hogy? Nem volt egy pici protekció benne? Nehogy már utánamenjenek, rákérdezzenek! Elég, ha azzal foglalkozik a Soros-média, hogy Orbán Viktor miért nem gyalog, vagy autóstoppal ment ki tárgyalni Scholz kancellárhoz, miért vette igénybe a honvédségi gépet? Hallatlan!

A stuttgarti út porát az újdonsült európai parlamenti képviselő és pártvezér az éjszakában megmártózva akarta lemosni. Ivott és eleresztette magát. Pont úgy viselkedett, mint szokott, mint ahogy arról lehallgatott és tönkretett volt felesége a hosszú interjújában beszámolt. Agresszív, kötekedő, a nőkre, illetve fiatal lányokra rányomuló, őket zaklató volt. Erőszakossága, kivagyisága tettlegességig fajult, ami miatt a szórakozóhely személyzetének ki kellett vezetnie, sőt a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia.

A zsoldjába szegődő bértollnokok hada a hazudóssal együtt ezt is megpróbálja kimagyarázni.

De a neheze még csak most kezdődik! Mert a politika, a pártépítés és vezetés kemény feladat. Fegyelmezettséget, sziszifuszi munkát, csapatépítésre való képességet, vagyis empátiát, türelmet, belátást igényel. Állandó egyeztetést, érdekbeszámítást, kiegyensúlyozást. Idegmunka.

Magyar Péternek ezen képességek mindegyike hiányzik. Utasítani, ledorongolni, leiskolázni, lealázni, lehazugozni: ő ezekben utazik. Magyar Pétert magára hagyták az ápolói. Súlyos hiba volt. Támogatói feltétlen bizalmukkal ajándékozták meg. Borítékolva van, hogy csalódniuk kell.

És akkor még nagyobb böjtje lesz ennek, mint Márky-Zay Péter futtatásának volt.

Én szóltam.

Címlapkép: Magyar Péter a Tisza Párt alelnöke. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre