Így veszi semmibe Magyar Péter a választóit

Magyar Péter már Brüsszelből posztol. Noha a kampánya elején arról szólt a fáma, hogy ő csak dísz a Tisza Párt európai parlamenti (EP) listájának első helyén – ahogy egyébként a párt budapesti listáján is -, s hogy ő nem megy Brüsszelbe, most mégis felveszi EP-mandátumát.

Hasonlóan kommunikált a Mi Hazánk Mozgalom is: a végül egy EP-mandátumot szerzett párt listájának első két helyén Toroczkai László, illetve Dúró Dóra állt, ám a párt jelezte, hogy a lista harmadikját, Borvendég Zsuzsannát kívánják bejuttatni az Európai Parlamentbe. Ott nincs is arról szó, hogy a párt, illetve a “húzónevek” megmásítanák korábban tett kijelentésüket, a választóik felé tett ígéretüket.

Magyar Péter esetében ez másként van.

“Rengeteg megkeresést kaptam azzal kapcsolatban, hogy felveszem-e az európai képviselői mandátumomat” – írta Magyar Péter Facebook-oldalán június 17-én, hétfőn, 8 óra 34 perckor. Az időpontoknak nagy jelentősége van, ezért jegyezzük fel már itt is ilyen pontosan.

“Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek” – vallotta be posztja folytatásában.

Majd arra kérte követőit, hogy döntsenek helyette ők arról, hogy mégis mi legyen, menjen Brüsszelbe vagy maradjon itthon… Hétfő délelőtti bejegyzésében Magyar Péter azt írta, hogy aznap 20 óráig tart a szavazás.

A Tisza Párt honlapján azután az az eredmény született, hogy Magyar Péter menjen Brüsszelbe. Az adataik szerint a válaszadók közel negyede marasztalta volna csak itthon, a többiek arra voksoltak, hogy menjen. Vagyis arra, hogy menjen Brüsszelbe, és ennek eredményeképpen menjen szembe azzal, amit korábban megígért a választóinak.

Magyar Péter a közösségi oldalán június 18-án, kedden, 8 óra 19 perckor arról írt, hogy közel százezren vettek részt a honlapos szavazáson, vagyis jóval kevesebben, mint ahányan a Tisza Párt listájára szavaztak az európai parlamenti választáson.

Nagyon érdekesek azonban Magyar Péter további hétfői posztjainak időpontjai. Hétfőn délután, pontosan 14 óra 30 perckor, egy, a reptéren készült fotón látható Magyar Péter. Arról írt, hogy indul Brüsszelbe. Pár óra múlva ott is volt, 19 óra 8 perckor már onnan jelentkezett be.

Vagyis Magyar Péter nem várta meg, hogy követői hogyan szavaznak, hiszen már jóval az általa megszabott határidő előtt elindult Brüsszelbe, és még e határidő alatt meg is érkezett oda.

Címlapkép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Iratkozzon fel hírlevelünkre