A Semmelweis-film címszereplője, Vecsei H. Miklós is ott lesz a kolozsvári könyvhéten


Hirdetés

Koncerttel, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatóval és irodalmi esttel is készül a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhétre, amelyet csütörtöktől rendeznek meg a Bánffy-palota udvarán – közölte a PKÜ.

A közlemény szerint a háromnapos könyves eseményen az ügynökség programjainak háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz.

Az első nap író-olvasó találkozójának vendége Halász Rita lesz, aki Mély levegő című regényét mutatja be, majd Ferenczi György és az e1ső Pesti Rackák egy rockos-bluesos Petőfi-koncerttel készülnek a közönségnek.

A második napon Fábián Janka íróval lesz beszélgetés, szombaton pedig Száraz Miklós György íróval találkozhat személyesen a kolozsvári közönség. Az alkotó erdélyi kötődéséről, a fotográfiáról és az írásról is beszélget majd Juhász Annával. A programon Dresch Mihály szaxofonművész is közreműködik.

A marosvásárhelyi születésű, Kolozsváron élő író-dramaturg, Visky András idén a POKET Zsebkönyvek sorozatban megjelent, A test történetei című drámakötetét mutatja be a sorozat alapítója, Vecsei H. Miklós színművész közreműködésével.

A háromnapos eseménysorozat Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám! című József Attila-estjével zárul, amelyben Tempfli Erik zongorista lesz a színész társa a színpadon.

Vecsei H. Miklós testesítette meg Semmelweis Ignácot a Semmelweis című nagysikerű filmben.

Óriási siker a Semmelweis-film! Már 300 ezren voltak kíváncsiak az anyák megmentőjének történetére a mozikban

(MTI)

Címlapkép: Vecsei H. Miklós színész a Semmelweis című film forgatásán Budapesten, a BÁV egykori székházában 2022. augusztus 31-én. Koltai Lajos rendező nagyszabású romantikus játékfilmjének jeleneteit „az anyák megmentőjéről”, Semmelweis Ignácról október elejéig veszik fel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb