Pálinka is better than whisky – Többezer magyar szurkoló vonult piros, fehér és zöld füstfelhőben a stuttgarti stadionhoz

Többezer magyar futballszurkoló vonult kora este szervezett keretek között a 21 órakor kezdődő Magyarország-Skócia Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a stuttgarti MHP Arénába.

A drukkerek délután a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 17.30-kor piros, fehér és zöld füstöt szóró eszközöket aktiválva indultak el a találkozási ponttól nagyjából öt kilométerre található stadionhoz. A menet eleje 19 óra előtt néhány perccel érkezett meg az MHP Arénához. A vonuláson több drukker vett részt, mint múlt szombaton Kölnben a Svájc, illetve szerdán Stuttgartban, a házigazda németek elleni mérkőzés alkalmával.

Magyar szurkolók vonulnak Stuttgartban 2024. június 23-án. A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott ezen a napon Skócia ellen játszik a stuttgarti MHP Arénában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A résztvevők jellemzően meggypiros vagy fekete felsőruházatot viseltek, a vonulás során pedig egyszer egy szirénázó mentőautót is tovább kellett engedniük, de a tömeg hamar szétnyílt és utat engedett a járműnek. Útközben több alkalommal összetalálkozott a vonuló tömeg skót drukkerekkel, akikkel kifejezetten barátságos volt a kapcsolat. A szurkolók közösen énekeltek és egymást kínálták itallal.
A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Rétvári Bence: A foci EB-n a magyar rendőrök jelenléte már több éles helyzet békés megoldását is elősegítette

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stadionban 21 órakor kezdődik az összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

Korábban Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy igazi ki-ki mérkőzésre számít a skótok ellen a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

“Két meccsen nulla pontot szereztünk, ezek után nincs más alternatíva, csak a győzelem. Ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen mindkét csapatra ugyanolyan nyomás nehezedik. Nekik és nekünk is kell a három pont, egy cipőben járunk. Ha megvan, azzal továbbjuthatunk, de ha mégsem, akkor is úgy távozunk, hogy három pontot bezsebeltünk” – nyilatkozta Rossi.

Skócia-Magyarország mérkőzés: Marco Rossi szerint nincs más alternatíva, csak a győzelem

(MTI)

Címlapképen: Magyar szurkolók vonulnak Stuttgartban 2024. június 23-án. A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott ezen a napon Skócia ellen játszik a stuttgarti MHP Arénában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre