Nyakánál fogva vezették ki egy szórakozóhelyről Magyar Pétert


Hirdetés

Kidobták péntek hajnalban Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét egy budapesti szórakozóhelyről. Az index.hu beszámolója szerint a rendőrség eljárást indított az ügyben; garázdaság és rongálás gyanúja merült fel. A portálnak két szemtanú is elmondta, hogy mit látott a rossz véget érő buliban.

Ezek szerint Magyar Péter péntek hajnalban egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen engedte ki a gőzt. A mulatságból azonban balhé kerekedett.

Az egyik szemtanú – elmondása szerint – a közelben volt, amikor a dulakodás elkezdődött.

Ő úgy vette észre, hogy Magyar Péter szóváltásba kezdett egy másik férfival, majd ez a férfi ráfogott Magyar Péter nyakára, azután dulakodni kezdtek.

Emiatt odamentek a biztonságiak, akik aztán szétválasztották a feleket. A szemtanú szerint a politikus káromkodott, indulatos volt. A szemtanú arról is beszámolt, hogy a biztonságiak fölszólították Magyar Pétert, hogy távozzon. Ennek Magyar Péter nem tett eleget, ezért a nyakánál fogva vezették ki a szórakozóhelyről.

A lapnak nyilatkozó másik szemtanú, aki 2 óra körül ért a szórakozóhelyre, s akkor már Magyar Péter ott volt, akkor vette észre, hogy mi történik, amikor Magyar Pétert kivezették a helyről, hajnali 4 óra körül. A szemtanú szerint a Tisza Párt alelnöke a szórakozóhely előtt is balhézott, azt kiabált, hogy „ez fenn lesz a neten”. A szemtanú a viselkedése alapján erősen ittas állapotúnak ítélte meg Magyar Pétert.

Péntek délután Magyar Péter hosszú posztot szentelt az ügynek a közösségi oldalán. Ennek végén azt írta, hogy hibázott, s hogy mindenkitől elnézést kér, akit a történtekkel megbántott.

Bejegyzésében azt állítja, hogy egy jó hangulatú buliban táncolt a belvárosban addig, amíg egy fideszes provokátor tönkre nem tette az ő és a társasága estéjét.

Magyar Péter állítása szerint a férfi már korábbi estéken is követte őket.

A bejegyzésben arról is írt Magyar Péter, hogy a férfi telefonjával videózta őt és a társaságát.

A politikus hosszan fejtegette a posztjában, hogy válogatott szidalmazásokat kellett kiállnia a hajnali buliban, ám egy idő után már nem bírta tovább, és kivette a férfi kezéből a telefonját, ennek lett a vége a lökdösődés.

„Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, akik a tényeket szándékosan elferdítik” – fűzte bele bejegyzésébe Magyar Péter, aki szerint tehát provokáció érte őt, ebből lett a balhé.

Címlapkép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

'Fel a tetejéhez' gomb