Kényszerleszállás Ferihegyen – Irányíthatatlan Boeing okozott riadalmat

Kényszerleszállást kellett végrehajtani egy Prágából Budapestre érkező Boeing 757-200PF gépnek Ferihegyen, nem sokon múlt a katasztrófa – írja az Origo.

A Prágából Budapestre érkező amerikai áruszállító légitársaság UPS 294-es számú menetrend szerinti járata a repteret megközelítve műszaki hibáról tájékoztatta a légiforgalmi irányítást, később pedig a rendszerek ellenőrzése érdekében várakozást kért a légtérben. A gép fedélzetén csak két pilóta tartózkodott, akik jelezték, hogy a leszállást követően valószínűleg nem fognak tudni lemenni a kifutópályáról, mert nem működik az orrfutómű-kormányzás.

Mandiner közlése szerint a gépből hidraulika-folyadék ömlött ki a kifutópályára, ezért azt le kellett zárni. A  repülőt elvontatták, majd miután megtisztították a pályát ismét zavartalanná tették azt a forgalom előtt. 

Az Origo cikkében felidézi: júliusban a British Airways egyik Londonból Hongkongba tartó járata hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen. Akkor a gép egy utas rosszulléte miatt szakította meg útját.

Forrás: Origo.hu, Fotó: Illusztráció/AIRportal.hu

'Fel a tetejéhez' gomb