Hámori Luca az Imane Khelif ellen vívott bokszmeccsével első helyen végzett a nézettségi rangsorban

Hámori Luca magyar ökölvívő Imane Khelif ellen vívott egyenlőtlen bokszmeccsét nézték a legtöbben a televízióban a párizsi olimpia közvetítések közül Magyarországon az ötkarikás játékok első hetében.

A sorozatwiki.hu oldal adatai szerint a 31. héten Hámori Luca az algériai Imane Helif ellen összecsapása lett a legnézettebb adás. Az augusztus 3-i mérkőzést a 18-49-es korosztályban csaknem 50 százalékos nézettségi arányt könyvelhetett el, a teljes lakosság körében pedig sokkal többen, mint 800 ezren követték figyelemmel a negyeddöntőt.

A heti lista szerint sorrendben a férfi kalapácsvetés döntőjét, a férfi kardcsapat döntőjét, illetve a férfi 100 méteres pillangóúszás, valamint a férfi 200 méteres hátúszás döntőjét nézték a legtöbben.

Mutatjuk a számokat is.

Hámori Luca a későbbi olimpia bajnok, az X és Y kromoszómái miatt korábban a nemzetközi ökölvívó szövetség által a nők versenyéről kitiltott Imane Khelif elleni mérkőzését 862 ezer magyar néző látta.

Ismert, Khelifet, a Nemzetközi Olimpia Bizottság a szakszövetség döntését felülbírálva engedte indulni a nők között az olimpián. Mindez óriási felháborodást okozott világszerte. Végül Khelif mindenkit megvert, így olimpia bajnoknak tudhatja magát.

Kulturális antropológus az olimpiai transz-botrányról: Lassan már a tudományt is feláldozzuk a genderlobbi oltárán

Halász Bence atléta kalapácsvetés döntőjét, amelyben a sportoló ezüstérmet nyert, 794 ezer néző látta.

A Szilágyi Áronnal felálló férfi kardcsapat döntőjét 748 ezren nézték, ezüstöt szerzett a csapat.

A férfi 100 méter pillangó döntőjét fantasztikus úszással megnyerő, immár kétszeres olimpia bajnok Milák Kristóf futamát 684 ezer néző izgulta végig a televízió képernyője előtt.

A 31. heti ranglistára egy másik aranyérmet hozó úszás is felkerült: Kós Hubert győztes versenyét 200 méter háton 671 ezren látták.

Címlapkép: Hámori Anna Luca (kék) és a győztes algériai Imane Khelif a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportja negyeddöntőjének végén a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott Iman Kheliftól. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

'Fel a tetejéhez' gomb