Tápai Szabina és Kucsera Gábor rátalált a hitre, és Isten áldásával ismét örök hűséget fogadtak egymásnak

Egyházi esküvőn mondta ki egymásnak újra az igent Tápai Szabina, EHF kupa-győztes magyar kézilabdázó és Kucsera Gábor, világbajnok kajakozó. A honi celebvilágból is ismert egykori sportolók házassága korábban megromlott, hosszú ideig külön éltek. Egy keresztény közösség segítette őket abban, hogy ismét együtt legyen a család. Három gyermeket nevelnek.

A pár Tápai Szabina testvére, Tápai Andi, korábbi kézilabdázó, fitneszedző révén került közelebb a hithez, Istenhez. Korábban írtunk róla, hogy Tápai Andi egy gyülekezetben ismerte meg a párját, Bodó Imrét.

„Követjük a Biblia tanításait, így a házasság előtt nem költözünk össze és nem élünk nemi életet. Amikor én tavaly, Imre pedig három évvel ezelőtt bemerítkezett, eldöntöttük, hogy ha már szövetségre lépünk az Úrral, szeretnénk a házastársunkig tiszták maradni. Vasárnapi istentiszteletekre, közös imaórára, bibliaiskolába járunk. Teljesen más úgy ismerkedni, hogy nem visz el minket a vágy és a testiség, igazi lelki kötődés alakul ki. Isten számunkra az első, utána pedig a párunk” – nyilatkozta korábban Tápai Andi.

A Best magazinban megjelentek szerint testvére, Tápai Szabina életét, házasságát is kedvezően befolyásolta az, hogy rátalált Istenre. Elmondta, miután bekerült egy keresztény közösségbe, megváltozott az élete, nagyon pozitív hatást tettek rá a közösség tagjai. S bár Kucsera Gábor – saját bevallása szerint – eleinte nem nézte jó szemmel, hogy felesége ebbe a közösségbe járt, hamarosan megváltozott a hozzáállása: miután ő maga is ellátogatott hozzájuk.

Egyből elszállt minden előítéletem. Rájöttem, hogy ez nem egy szekta, ahogy korábban gondoltam. Hogy itt egyáltalán nem furcsák vagy bolondok az emberek. Ellenkezőleg. Értékesek, bölcsek, tapasztaltak és jók. Lett egy lelkipásztorom, akivel rengeteget beszélgettem, és végül Szabit is beelőzve, én előbb merítkeztem be, ami az újjászületés, a megtérés szimbóluma

– nyilatkozta Kucsera Gábor.

„Én tényleg nagyon vissza akartam kapni a családom, és mindent megtettem ezért, de a sikerhez kellett Isten segítsége, áldása. Ez egyedül nem ment volna” – húzta alá.

Az egyházi esküvőjüket májusban tartották meg, szűk körben.

Mára hármas egységben vagyunk Istennel, és ez szorosabb és erősebb kötelék bárminél. Ezért nincsen kétségünk a jövőt illetően. Újra boldogok vagyunk együtt, és a közösség is örökre fontos része marad az életünknek

– mondta a lapnak Tápai Szabina.

Kucsera Gábor hozzátette, hogy bár már készen volt a válókereset, azt – amikor külön éltek – egyikük sem adta be.

 Isten nem engedte. A szerelem mulandó, de ami minket összeköt, az nem. Szóval Szabival ez nem szerelem, ez már annál sokkal több

– fogalmazott a korábbi kajakos.

Címlapkép: Három gyermeket nevel együtt Tápai Szabina és Kucsera Gábor. Forrás: Facebook/Tápai Szabina


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb