Zámbori Soma színművész több fronton is harcol a Sátánnal: a pornófüggőség és az emberkereskedelem ellen

„Tíz férfiből kilenc pornófüggő. Ez tabutéma, nem beszélnek a férfiak arról, hogyan ejtette rabul őket a pornó az internet által, ami beteg kapcsolatokhoz vezethet, és mérgezi a társadalmat. A szexuális célú emberkereskedelem áldozataira a társadalom könnyen ítélkezőleg, hibáztatva tekint” – mondta Zámbori Soma színművész a reformatus.hu oldalnak adott interjúban. Nemcsak színházról folyt a szó.

A fenti statisztika kapcsán előzőleg megjegyezte, hogy nem tudja, reprezentatív-e a felmérés. Mindenesetre a jelenség – valamilyen nagyságrendben – minden bizonnyal jelen van.

Zámbori Soma önkéntesként segíti a kiszolgáltatottakat:

„Olyan szegmensei ezek [pornófüggőség, emberkereskedelem] a társadalomnak, amelyekről éppen a tabusítás miatt nem beszélünk, merthogy kínos, hiszen rengetegen érintettek benne. Megláttam, a közösségi gyógyulás szempontjából értelme van ezzel foglalkozni, hogy mind a lányok, mind a férfiak, akik kihasználják őket, megtudják:

a bűneik meg vannak bocsátva.

Ahogyan Jézus Mária Magdolnához is odafordult, hogy ne bűnözzön tovább. Ezek alapján krisztusi és evangéliumi e területen szolgálni” – mondta, s így folytatta az interjúban:

„Magyarországon a Névtelen Utak Alapítvány működtet védett házat a szexuális kizsákmányolás és emberkereskedelem áldozatainak, és szervez helyreállító, a társadalomba visszaintegráló programot. Együtt dolgoznak a határőrséggel, a rendőrséggel, különböző egyházi ernyőszervezetekkel.

Ennek rengeteg titkos része van, mert a harc kemény maffiával szemben zajlik, amelyet a Sátán működtet.

E küzdelemben én is önkénteskedem, illetve próbálok valahogy a közkapcsolatok és a média területén segédkezni nekik” – részletezte az önkéntes munkáját.

Zámbori Soma – aki 1979-ben született Szolnokon, 2002-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd játszott a fővárosi Radnóti Miklós Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban, aki mint szinkronszínész Ryan Gosling és Chris Evans állandó magyar hangja – feleségével három gyermeket nevel. Annak idején egy gyülekezetbe jártak, így ismerkedtek meg. Közösségi, családsegítő feladatvállalásuk a mai napig aktív, sőt, új dolgokba is belevágnak.

Most indítjuk a 4M Magyarország által az Apa-lánya programot

– mondta Zámbori Soma, s hozzátette, hogy „a 4M Magyarország Alapítvány ernyőszervezet, különböző programokkal. Minden országban az XCC-vel indul, amely a férfiak helyreállását tűzi a zászlójára. Tetszik benne az ökumenikus jelleg, a férfierőnek az olyasfajta demonstrálása, miszerint

a férfi olyan fejszéhez hasonlít, amellyel fát hasogatni is lehet, de ha jól használjuk, kellőképpen élesen, akkor akár almát is hámozhatunk vele.

Az Arise a nőknek szól, és van már apa-fia program is harmadik éve, idén pedig indul az apa-lánya, amelynek én vagyok a magyarországi vezetője” – ismertette. 

Szakmájáról így vallott:

„Azt gondolom, az ember bármely szakmába kerüljön, ha Jézussal együtt dobog a szíve, akkor Márk evangéliumából kiindulva kötelessége az evangéliumot szertevinni a világban.

Én a kultúra területén lettem szakember, és ide szól az elhívásom,

ezzel Isten azt a pecsétet tette a szívemre, hogy akkor nekem »kultúrevangelizálnom« kell, azaz az emelkedett kultúra által kell az evangéliumot minden emberhez elvinnem. És ezt mindannyian ugyanúgy, Istenbe kapaszkodva tehetjük.”

Címlapkép: Zámbori Soma. Fotó: Református.hu/Bazánth Viola


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb