Isten bizalmában huszonöt éve

Dr. Takáts István általános helynök atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, s ebből az alkalomból ezüstmisén ünnepelt együtt a Veszprémi Érsekség dolgozóival.

A szentmise előtt Dr. Udvardy György érsek atya köszöntötte az ünnepeltet és a megjelenteket. Elmondta, hogy a pap szolgálata nemcsak a hitben való növekedést, hanem másféle hitbéli magatartást is jelent:

Isten és a felszentelt pap között egy különleges, bensőséges kapcsolat alakul ki, amely az idő múlásával egyre mélyebb és gazdagabb.

Takáts István általános helynök ezüstmisén ünnepelte pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját. Forrás: Veszprémi Érsekség

Dr. Takáts István atya azt hangsúlyozta, az évfordulóhoz elérve tudatosabban és hatványozottan hálás, hiszen sokak segítése, hite, bátorítása és biztatása, valamint Isten bizalma is kellett ahhoz, hogy elérjen ehhez a különleges jubileumhoz.

A szentmise homíliájában pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy igyekezzünk mindig, minden körülmények között Isten tekintete előtt élni.

Hiszen Isten tekintete felemel, felszabadít és újjáteremt.

A Veszprémi Érsekség dolgozói is részt vettek az általános helynök ezüstmiséjén. Forrás: Veszprémi Érsekség

Kiemelte, ne az anyagi javak, a pozícióhalmozás, vagy más külső értékek mentén éljük az életünket. Maradjunk az isteni tekintet előtt, és a szeretet határozza meg tetteinket.

Forrás: Veszprémi Érsekség

Címlapkép: Udvardy György veszprémi érsek és Takáts István általános helynök. Forrás: Veszprémi Érsekség

Iratkozzon fel hírlevelünkre