Távozik a KDNP az Európai Néppártból!

A Kereszténydemokrata Néppárt Manfred Weberrel való megbeszélés után egyértelművé tette, hogy egyfelől sem az Európai Néppárt (EPP) háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be. Miután Magyar Pétert a mai napon az EPP frakció mégis felvette, ezért a KDNP távozik az EPP-ből és annak frakciójából – adta tájékoztatásul a KDNP a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Semjén Zsolt és Hölvényi György hangsúlyozza:

Ez az EPP az identitás-vesztő balratolódás következtében már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották. A kereszténydemokrata hangok az utóbbi időben egyre halkultak az EPP-n belül, az évek során egyre nehezebb kompromisszumokra volt szükség. Az EPP háborús doktrínája ellentétes azzal a béke melletti elkötelezettséggel, amiért annak idején magát az Európai Uniót létrehozták. Az EPP – ahova mostanra jutott – és Magyar Péter morálisan egymást minősítik… A Kereszténydemokrata Néppárt a jövőben is – ahogy ezt immár 80 éve teszi – Magyarországon és az Európai Unióban továbbra is képviseli a magyarság érdekeit és a kereszténydemokrácia értékeit. Hölvényi György – élve az új mandátum nyújtotta lehetőségekkel – folytatja küzdelmét az üldözött keresztényekért.

Semjén Zsolt elnök
Hölvényi György alelnök, EP képviselő

Címlapképen: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Manfred Weber az Európai Néppárt elnöke és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő találkozója Budapesten. Fotó: KDNP

Iratkozzon fel hírlevelünkre