Semjén Zsolt: Ha Magyar Pétert az EPP-frakcióba vagy a Tisza Pártot az Európai Néppártba felveszik, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból

Ha Magyar Pétert az Európai Néppárt (EPP) frakciójába, vagy pártját felveszik az EPP-be, akkor a KDNP kénytelen távozni az Európai Néppártból, jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Budapesten – adta tájékoztatásul a Kereszténydemokrata Néppárt.

A KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője a Karmelita kolostorban tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével, majd ezt követően a sajtó képviselőinek elmondta: nagyon őszinte és korrekt beszélgetést folytattak, amelyen sok kérdést érintettek.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Manfred Weber az Európai Néppárt elnöke és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő találkozója Budapesten. Fotó: KDNP

Világossá tették: Magyar Péter személye a KDNP számára elfogadhatatlan, felvételét nem tudják elfogadni a frakcióba, a Tisza Pártot pedig az Európai Néppártba.

Semjén Zsolt kiemelte:

“a KDNP-nek nyolcvanéves története van, a Tisza Pártnak nyolcvan napos.”

Forrás: Kdnp.hu

Semjén Zsolt: A KDNP azért van az Európai Néppártban, hogy a béke álláspontját erősítse

Hölvényi György: Ha nem lesz jobboldali fordulat, akkor a teljes káosz időszaka jön el az Európai Unióban

Iratkozzon fel hírlevelünkre