Belehalt sérüléseibe az istenkáromlással vádolt és emiatt megtámadott pakisztáni keresztény férfi

Belehalt sérüléseibe az a pakisztáni keresztény férfi, akire a múlt héten a Korán feltételezett megszentségtelenítése miatt feldühödött muszlimok egy csoportja támadt rá a Pandzsáb tartomány keleti részén lévő Szárgoda városában – közölte a helyi rendőrség hétfőn.

A terrorizmus elleni törvények alapján a rendőrség a múlt héten több mint száz muszlim férfit vett őrizetbe és emelt vádat ellenük, amiért megtámadtak egy keresztény apát és annak fiát, valamint felgyújtották a házukat, mert gyanújuk szerint megszentségtelenítették az iszlám szent könyvének lapjait.

Több mint száz embert vettek őrizetbe a szombati keresztényellenes támadás miatt Pakisztánban

A 72 éves férfi a május 25-i erőszakos támadásban súlyos fejsérülést szenvedett, és egy ravalpindi kórházba szállították, ahol két életmentő beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

Pakisztánban feldühödött muszlimok rátámadtak egy keresztény férfira és fiára, és felgyújtották a házukat

Pakisztánban az istenkáromlás miatt halálbüntetés is kiszabható, és bár e vád miatt még nem végeztek ki senkit, az országban nem ritkák a halálos kimenetű lincselések.

A pakisztáni keresztények elleni egyik legsúlyosabb támadást 2023-ban követték el, amikor ezrek gyújtottak fel templomokat és több keresztény ember otthonát a szintén Pandzsáb tartományban lévő Jaranvalában.

Több mint száz embert vettek őrizetbe Pakisztánban keresztényellenes támadások miatt

(MTI)

Címlapkép: A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai a keleti Pandzsáb tartomány Szárgoda város keresztény temploma előtt 2024. május 27-én. Több mint százra nőtt az őrizetbe vettek száma abban incidensben, amelyben a Korán feltételezett megszentségtelenítése miatt feldühödött muszlimok egy csoportja rátámadt egy keresztény férfira és fiára, valamint felgyújtotta a házukat. Az idősebb férfi életét vesztette. Fotó: MTI/EPA

Iratkozzon fel hírlevelünkre