Pakisztánban feldühödött muszlimok rátámadtak egy keresztény férfira és fiára, és felgyújtották a házukat

Pakisztánban őrizetbe vettek legkevesebb 33 embert, mert a Korán feltételezett megszentségtelenítése miatt feldühödött muszlimok egy csoportja rátámadt egy keresztény férfira és fiára, és felgyújtotta a házukat – közölték hétfőn a helyi hatóságok.

Az incidens szombaton történt a keleti Pandzsáb tartomány Szárgoda városában. Helyiek egy csoportja azt állította, hogy az iszlám szent könyvének néhány megégett lapját megtalálta a keresztények háza előtt. A rendőrség beszámolója szerint ezután megverték a keresztény férfit és fiát, majd felgyújtották a házukat.

A két sebesültet kórházba szállították, állapotuk stabil. Több gyanúsítottat még köröznek – közölte Aszad Idzsáz Malhi, a város egyik rendőrségi tisztségviselője.

A tartományi rendőrség közleményében azt írta, hogy megerősítették a pandzsábi templomok védelmét.

Pakisztánban az istenkáromlás miatt halálbüntetés is kiszabható, és bár e vád miatt még nem végeztek ki senkit, az országban nem ritkák a halálos kimenetű lincselések blaszfémia gyanúja esetében.

Jogvédő szervezetek szerint az istenkáromlás vádját gyakran vallási kisebbségek megfélemlítésére és személyes leszámolásra is felhasználják.

Több mint száz embert vettek őrizetbe Pakisztánban keresztényellenes támadások miatt

(MTI)

Címlapkép: korábbi felvétel! – Rendőrök az egyik helyszínen a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartománybeli Fejszálábád közelében fekvő Dzsaranvalában 2023. augusztus 17-én, miután az előző nap egy templomot és több házat felgyújtottak, illetve megrongáltak muzulmánok, mert szerintük a helyi keresztény közösség két tagja meggyalázta a Koránt. Fotó: MTI/AP/K. M. Csaudari

Iratkozzon fel hírlevelünkre