Bubenkó Csaba: Erőteljes beavatkozás az EP-választásokba a németországi Mercedes vezetőinek nyilatkozata

Az európai parlamenti választásokba való “erőteljes beavatkozásnak” tartja a lapunknak nyilatkozó Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet elnöke a németországi Mercedes és a Siemens vezérigazgatói által a német sajtóban megjelent nyilatkozatot, amelyben felszólították alkalmazottaikat, hogy menjenek el szavazni, de gondolják meg, melyik pártra adják a voksukat, mert jobb, ha a szélsőségek ellen szavaznak a júniusi EP-választásokon.

A vállalatvezetők a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott interjúban szólították fel munkavállalóikat a közelmúltban.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy nemrég több mint harminc német nagyvállalat kötött szövetséget, miszerint kiállnak a tolerancia és a diverzitás mellett, illetve a szélsőséges politikai eszmék ellen a közelgő európai parlamenti választások előtt.

Furcsa! – A Mercedes és a Siemens vezetői az EP-választás előtt a német sajtóban instruálták alkalmazottaikat

A kezdeményezésben a többi között részt vesz a Bosch, a Siemens, a Volkswagen, a Mercedes, a Bayer, a Deutsche Bahn, az RWE, a Deutsche Bank, a német szakszervezetek országos szövetsége (DGB) és a német iparvállalatok szövetsége (BDI). Közös kampányoldaluk szerint összesen körülbelül 1,7 millió embert foglalkoztatnak, ennyi emberre vannak közvetlenül hatással.

Bubenkó Csaba szerint e multinacionális vállalatok nemcsak munkavállalókra, hanem annál is sokkal nagyobb tömegre vannak befolyással. Rámutatott arra is, hogy a kezdeményezésben résztvevő vállalatok a jobbratolódást kívánják elkerülni Németországban – illetve az európai parlamenti választások során értelemszerűen az Európai Unióban -, ebben igyekeznek hatni munkavállalóikra, illetve a rájuk figyelő sok-sok millió emberre.

Mennyiben képviseli az európai demokráciát, az európai demokratikus értékeket, hogyha ilyenek előfordulnak, hogyha ilyen cégek egyértelműen kimondják azt, hogy milyen politikai irányvonalat képviselnek?

– tette fel a kérdést Bubenkó Csaba.

A szakszervezeti vezető szerint jó volna tudni, hogy mit szólnak e nyílt állásfoglaláshoz a kezdeményezésben résztvevő cégek magyarországi leányvállalati, jelesül éppen a magyarországi Mercedes.

Bubenkó Csaba arról is beszélt lapunknak, hogy Magyarországon rendre megjelennek olyan, Nyugat-Európából érkező, a befogadást és az elfogadást propagáló érzékenyítő programok, amelyek ”köntösében a szivárvány-értékrendet” is be kívánják vinni a magyarországi munkahelyekre egyes multinacionális vállalatok.

Vagyis a baloldali eszmék ”betanítását” már Magyarországon is megkezdte néhány nagyvállalat.

Címlapkép: Bubenkó Csaba. Forrás: Kdfsz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre