Furcsa! – A Mercedes és a Siemens vezetői az EP-választás előtt a német sajtóban instruálták alkalmazottaikat

A Mercedes és a Siemens vezérigazgatói a német sajtóban szélsőségességre és populizmusra figyelmeztettek az európai parlamenti választások előtt. A vállalatvezetők a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott interjúban határozottan felszólították alkalmazottaikat, hogy menjenek el szavazni, de gondolják meg, melyik pártra adják a voksukat, mert jobb, ha a szélsőségek ellen szavaznak a júniusi EP-választásokon – számolt be róla az economx.hu.

Korábban a Magyar Távirati Iroda adott ki tájékoztatást, hogy több mint harminc német nagyvállalat kötött szövetséget, miszerint kiállnak a tolerancia és a diverzitás mellett, illetve a szélsőséges politikai eszmék ellen a közelgő európai parlamenti választások előtt.

Az “Értékek mellett állunk” elnevezésű kezdeményezés keretében a német nagyvállalatok rendezvényeket szerveznek, és a közösségi médiában kampányt indítanak, hogy hírül adják közös állásfoglalásukat.

A kezdeményezésben a többi között részt vesz a Bosch, a Siemens, a Volkswagen, a Mercedes, a Bayer, a Deutsche Bahn, az RWE, a Deutsche Bank, a német szakszervezetek országos szövetsége (DGB) és a német iparvállalatok szövetsége (BDI).

Közös kampányoldaluk szerint összesen körülbelül 1,7 millió embert foglalkoztatnak. Ennyi embert kívántak tehát instruálni, hogyan szavazzanak június 9-én.

Címlapkép forrása: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre