Spányi Antal megyés püspök megáldotta a másfélszeresére bővített móri katolikus iskolát

Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke csütörtökön megáldotta a megújult és kibővített móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskolát. Az ünnepség a Szent Kereszt templomban püspöki szentmisével kezdődött.

A katolikus egyháznak nemcsak hitéleti feladatai vannak. A küldetése arról szól, hogy az egész társadalmat alakítsa és formálja. Ebben benne van a családok támogatása. A családtámogatáshoz pedig hozzátartozik a gyerekek támogatása – nyilatkozta Spányi Antal.

Elmondta, hogy a Fejér vármegyei Mór városában 250 éve folyik katolikus nevelés, “ami persze nem volt folyamatos, hiszen a kommunizmus éveiben ez lehetetlenné vált”.

Az újraindítás után, az elmúlt években már kinőtték az iskolaépületet, ezért kellett a bővítés.

A móriak és a környékbeliek szeretik ezt az iskolát, becsülik azt a munkát, ami itt folyik, ezt az oktatási, tanítási, nevelési munkát, és szükség volt arra, hogy ez az iskola kibővüljön

– ismertette Spányi Antal, s kifejezte, örül neki, hogy

a gyerekek örömmel vették ezt az iskolát birtokba, és jól érzik magukat benne.

Kovács Béla, az iskola igazgatója elmondta, az intézmény alapterülete eddig 1500 négyzetméteres volt, most 50 százalékkal kibővült azzal, hogy már egy 750 négyzetméteres új épület is rendelkezésükre áll.

Ez egy teljesen új épületszárny. Három szintes tömbjében különböző tantermek, szaktantermek, testnevelést szolgáló helyiségek vannak. Ez az iskola lehetőségeit nagyon jelentősen bővíti. Valóban egy XXI. századi épületet sikerült megalkotni – mondta, s hozzátette: “nagy örömünkre szolgál, hogy a fenntartónk, a Székesfehérvári Egyházmegye ezt a beruházást lehetővé tette, támogatta és az anyagi finanszírozását teljes mértékben vállalta”.

A tervezési feladatok 2018-ban, a kivitelezési munkák 2022-ben kezdődtek. Kovács Béla arról is beszámolt, hogy a tanulói létszámuk folyamatosan emelkedik, már vannak párhuzamos osztályaik is bizonyos évfolyamokon, jelesül az első és a harmadik évfolyamon.

Címlapkép: Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke csütörtökön megáldotta a megújult és kibővített móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskolát. Az ünnepség a Szent Kereszt templomban püspöki szentmisével kezdődött. Fotó: Vasárnap.hu/Majer Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre