Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje – VIDEÓ

Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyaltam a Budapestet és a budapestieket érintő kérdésekről. A fővárosiak érdekében elengedhetetlen az, hogy a Belügyminisztériummal folyamatos párbeszéd és együttműködés alakuljon ki egy biztonságos rendezett Budapest érdekében – közölte Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán kedden.

2023-ra drasztikusan csökkent a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság BRFK-val való közös járőrözésének óraszáma. Míg 2019-ben évi 37 ezer órában dolgoztak együtt, addig 2023-ra ez a szám 2 ezerre csökkent. Ezt az együttműködést a 2019 előtti óraszámra kell visszaépíteni a budapestiek biztonsága érdekében – jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

Hangsúlyozta:

Meg kell adni a lehetőséget a kerékpárosoknak és az autósoknak is a biztonságos közlekedésre. Jelenleg a közlekedési káosz az élet- és vagyonbiztonságot veszélyezteti.

Nem lehet mondvacsinált indokokkal akadályozni a mentők és a tűzoltók közlekedését – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: Karácsony nem foglalkozik a hajléktalankérdéssel. Azt írta, hogy Facebook-posztokból nem lehet ezt a kérdést megoldani.

Arról egyeztettem a miniszterrel, hogy végig kell gondolnunk azt a jogszabályi környezetet, ami megteremti a lehetőségét a helyzet megfelelő kezelésére – tájékoztatott a főpolgármester-jelölt a Pintér Sándorral folytatott tárgyalásáról, hozzátéve, hogy

nem lehet, hogy a közösségi közlekedés, az aluljárók és a közterek használhatatlanok azért, mert mások életvitelszerűen ott tartózkodnak.

Áttekintettük a bulinegyed közbiztonsági helyzetét is. Heteken belül konkrét megoldási javaslattal fogunk jelentkezni – írta.

Ha a főváros és a Belügyminisztérium között van együttműködés, annak a budapestiek lesznek a nyertesei. Rengeteg teendőnk van, ezért a Belügyminisztériummal a továbbiakban is együtt fogok dolgozni, hogy sokkal nagyobb rend és biztonság legyen Budapesten – ismertette szándékait Szentkirályi Alexandra.

Címlapkép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje és Pintér Sándor belügyminiszter. Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Iratkozzon fel hírlevelünkre