Misével fogadják a „Meg nem született gyermek” szobrát – Az abortuszon átesett nők fájdalmára hívja fel a figyelmet

Veresegyházán, a Szentlélek-templomban ünnepélyes nyitó misével fogadják április 17-én, szerdán 18:30 órakor a Váci Egyházmegyében a „Meg nem született gyermek” szobrát és nyitják meg a Szent Janka kiállítást.

A szobor és a kiállítás szeptemberig bejárja Egyházmegyénket, amelynek állomásairól a Váci Egyházmegyei Családközpont Facebook- oldaláról lehet majd tájékozódni – közölte a vaciegyhazmegye.hu.

A szobor a magzatvesztésen és az abortuszon átesett nők fájdalmára, a megbocsátás és a gyógyulás lehetőségére hívja fel a figyelmet

– írták.

A szobor az abortusz és magzatvesztés fájdalmát átélő szülőknek segít a múlt sebeinek feldolgozásában: sokan számoltak már be lelki gyógyulásról azok közül, akik találkoztak vele – írtuk meg egy korábbi cikkünkben.

“Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok” – gyógyír az abortuszon átesetteknek

“Az élet szent” c. vándorkiállítás Gianna Beretta Molla olasz orvosnő, négygyermekes édesanya életét mutatja be fotók és idézetek segítségével. Gianna B. Molla negyedik terhessége alatt rosszindulatú daganatot távolítottak el a méhéből. Az édesanya saját élete feláldozásának árán vállalta a műtétet és ragaszkodott gyermeke életének megmentéséhez.

II. János Pál pápa 2004-ben avatta szentté, Szent Janka néven emlékezünk rá.

A Váci Egyházmegye tájékoztatása szerint a vándorkiállítás Máriapócsról indult országos útjára, amelyet először a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye plébániáin fogadták. Azóta lehetőség nyílt, hogy az ország bármely településére eljusson a szobor, valamint a kiállítás, amelynek egy Szent Janka ruhaereklyéjével ellátott nagyméretű fénykép is a része.

A kiállítás anyagának összeállításakor a szervezők fő szempontja volt, hogy minden korosztályt megszólítson, a felnőttek mellett a fiatalokat és a gyermekeket is.

Címlapkép forrása: Családháló

Iratkozzon fel hírlevelünkre