Szentkirályi Alexandra: Budapesten változás kell! – VIDEÓ

Budapesten változás kell! – hangoztatta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KNDP főpolgármester-jelöltje hétfőn a Facebook-oldalán, közölve, Karácsony Gergely főpolgármester hazudott az időseknek.

Szentkirályi Alexandra a posztját azzal kezdte, hogy ülönleges környezetben folytatódik a Kamuméter. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel.

Szentkirályi Alexandra az közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy Karácsony Gergely 2019-ben az idősek világnapja alkalmából minden nyugdíjasnak 20 000 forint rezsitámogatást ígért. Egészen pontosan azt ígérte – tette hozzá -, hogy “minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és a rászoruló nagycsaládosoknak legalább fűtési szezononként 20 000 forint támogatást fogunk nyújtani”.

Rákosmentén Szentkirályi Alexandra egy nyugdíjas házaspárt keresett fel, és azt kérdezte tőlük, mit tett értük az elmúlt öt évben a főváros, és megkapták-e az ígért rezsitámogatást.

Emlékeztetett: volt egy egészen konkrét ígérete Karácsony Gergelynek, amely úgy hangzott, hogy minden fűtési szezonban 20 000 forint rezsitámogatást ad utalvány formájában a nyugdíjasoknak. Szentkirályi Alexandra megkérdezte az idős emberektől, hallottak-e erről, illetve kaptak-e ilyen támogatást.

A férfi azt mondta, hallották ezt az ígéretet, “mint a többit is”. A 20 000 forint jó támogatást jelentett volna nekik – tette hozzá -, de sajnos nem látták jelét, hogy ők ebből kaphattak volna.

Arra a kérdésre, hogy mi az, amit egy jó főpolgármestertől elvárnának, azt válaszolták, elsősorban a várost képviselje, ne pedig úgy, ahogy ezt most Karácsony teszi, hogy teljesen kiszolgáltatja magát az ellenzék és annak egyes vezetői kénye-kedvének.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: ahogy hallottuk tehát, Karácsony Gergely rezsitámogatása nem minden nyugdíjasnak jár. Sikerült tehát betartani ezt az ígéretét vagy kamu volt? – tette fel a kérdést, meg is válaszolva: “kamu volt”. Nem ezt érdemlik a nyugdíjasok, Budapesten változás kell! – hangsúlyozta.

A címlapképen Szentkirályi Alexandra a Kávézz és Kérdezz! vendégeként a Scruton kávézóban. Forrás: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre