Navracsics Tibor: A várak megújítása a versenyképességet szolgálja

A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, kereszténydemokrata politikus a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár keddi megnyitóján.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a sokak által feledésre ítélt, poros és romos emlékek sorra nyílnak újra, ezzel nyújtanak szórakozást, kultúrát és művelődési lehetőséget a látogatóknak.

Hozzátette, a nyugati országok tapasztalata alapján is látszik, hogy a versenyképesség akkor kezdődik, amikor optimálisan tudjuk felhasználni saját tradícióinkat és örökségünket.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (j2) és Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (j) tárlatvezetésen vesz részt a helyreállított boldogkői vár megnyitóján. Fotó: MTI/Vajda János

Navracsics Tibor kiemelte, hogy a műemlék felújításával maga a térség is új életre kel. Azt mondta, ennek tökéletes példája Abaúj és Zemplén: a kormány sokrétű erőfeszítéseinek gyümölcseként Észak-Magyarország is kezd új életre találni.

A jövedelemszint és a munkahelyek gyarapodása már azt jelzi, hogy a térség megindult a felemelkedés útján, és maga mögött hagyhatja a több évtizedes pangást

– emelte ki a miniszter.

Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, a látogatóközpont kialakítása.

(MTI)

Címlapkép: Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (b) és Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (j) a helyreállított boldogkői vár megnyitóján 2024. március 19-én. MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre