Misézni készülő papot lőttek agyon Dél-Afrikában

Megöltek egy zambiai származású papot március 13-án Dél-Afrikában. William Banda atya a Szent Patrik Külmissziós Társaság munkatársa volt, misére készült a Tzaneen katedrálisban.

Szemtanúk szerint március 13-án reggel 7.45 körül Banda atya a 8 órai mise előtti imát végezte. A jelenlévő hívek látták, hogy a templomba belép egy általuk korábban soha nem látott, nagyon jól öltözött afrikai férfi, aki azonnal a paphoz lépett, és leült mellé.

Amikor az atya befejezte az imádkozást, a sekrestyébe ment, hogy felkészüljön a reggeli szentmisére. Az idegen a pap után ment, majd amikor a pap belépett volna az ajtón, a merénylő előhúzott egy pisztolyt, és hátulról fejbe lőtte a papot.

A gyilkos tette után a templom kijárata felé vette az irányt, de amint a küszöbhöz ért, megfordult, és a pap holttestéhez közeledve egy második fejre célzott lövést is leadott. A templomból kilépve – a szemtanúk szerint – a gyilkos egy ott várakozó autóba szállt, majd elmenekült.

A katolikus pap meggyilkolása három ortodox szerzetes előző napi, március 12-i meggyilkolását követte, akiket a Pretoriától mintegy 30 kilométerre keletre fekvő Cullinanban, a Szent Márk és Szent Sámuel püspök gyóntató kolostorában öltek meg,

Egyiptomi kopt keresztény szerzeteseket gyilkoltak meg Dél-Afrikában

A kopt ortodox egyház azt közölte, hogy a lelőtt szerzetesek Takla El-Samouili egyházmegyei plébános, Youstos Ava-Markos atya és Mina Ava-Markostre atyák voltak.

Forrás: fides.org

Címlapkép: Megöltek egy zambiai származású papot március 13-án Dél-Afrikában. William Banda atya misére készült a Tzaneen katedrálisban. Forrás: www.fides.org/

Iratkozzon fel hírlevelünkre