A Hamász támogatói megtámadtak egy arab éttermet Bradfordban, mert az étlapján szerepelt a Coca-Cola – VIDEÓ

Mint ismeretes nem minden arab muzulmán (keresztények is vannak közöttük), és nem minden muzulmán arab (törökök, irániak, csecsenek, de még magyarok is vannak köztük). A muszlimok döntő többségükben nem arabok. A világ 1,6 milliárd muszlimjának csupán 1,6 százaléka arab. Néhány nappal ezelőtt egy arab éttermet feldühödött muszlimok támadtak meg az angliai Bradfordban. (A városban nagyon sok muszlim bevándorló él.)

 

A vandál tett oka, hogy a Salah’s arab vendéglő étlapján szerepel a Coca-Cola. A helyzet az, hogy amikor a cég még a hatvanas években palackozó üzemet nyitott Izraelben, nagyon sok muszlim és arab is bojkottálni kezdte, de az a bojkott már rég elmúlt, okafogyottá vált, egyszerűen azért, mert az üdítőt a tömegek gyorsan megkedvelték.

Azok, akik megtámadták a vendéglőt, feltehetően még nem is éltek abban az időben, így minden bizonnyal az Izrael-ellenességüket akarták levezetni. Az sem érdekelte őket, hogy a Salah’s alkalmazottainak jó része szintén muszlim – írta a Jihadwatch.

A cikk szerint ez a támadás beleillik abba az Izraelt elítélő kampányba és hangulatba, amelynek jelei naponta láthatók nyugaton. Néhány napja az Egyesült Államokban egy magát palesztinnak valló nő hangosan kikelt magából, amikor az egyik csirkehúsos szendvicset kék-fehér csomagolásban adták neki oda. A nálunk is létező világcég alkalmazottja megpróbálta szelíden elmagyarázni, hogy a csomagolás már több mint két hónapja ilyen, mert a papírzacskókból kifogytak a normál színűek, mire a feldühödött nő azt monda neki:

Nem, nem hiszem. A kék-fehér szín nyilvánvalóan Izrael támogatását jelenti… Ezzel a csomagolással a palesztin gyermekek meggyilkolását támogatják…

A cég az esetre közleményben reagált, mely szerint a különböző piacokon különleges megrendelésekre, korlátozott kiadású termékekre vagy a kijelölt csomagolóanyagok átmeneti hiánya esetén valóban használnak kék-fehér csomagolóanyagot, de ez a színválasztás semmilyen politikai szándékot nem takar.

A történetről szóló eredeti videó itt nézhető meg.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre