Közel 200 gyermeket kergethetett éhhalálba a kenyai szektavezér

Vádat emeltek Paul Mackenzie szektavezér ellen Kenyában, aki a vádak szerint emberek százait kergette éhhalálba azzal az ígérettel, hogy így találkozhatnak Jézussal.

A vezetőt és 29 másik gyanúsítottat 191 gyermek meggyilkolásával vádolják. A Malindi kikötőváros legfelsőbb bíróságán tartott tárgyaláson valamennyien tagadták az ellenük felhozott vádakat. Paul Mackenzie több követőjével együtt már majdnem egy éve őrizetben van, mivel más gyilkosságokkal és terrorizmussal is vádolják.

2023 áprilisában holtesteket találtak a shakaholai erdőben, ahol Mackenzie a követőivel élt. Az elásott tetemek sokasága a világ minden táján a címlapokra került. Jelenleg több mint 400 holttestet, köztük sok gyereket exhumáltak Kenya keleti partmenti erdős területén.

A bírósági anyagok szerint a magára pásztorként hivatkozó szektavezér meggyőzte a csoport tagjait, hogy a világvége előtti mennybe jutás érdekében haljanak éhen.

A Capital News szerint Mackenzie terve három részből állt: először a gyerekek éheztetik magukat, majd a nők és a fiatal férfiak, végül pedig az összes többi férfi. A szekta tagjai nem küldhették iskolába gyermekeiket, és nem kaphattak orvosi ellátást sem.

Paul Mackenzie-t a hamis tanításai miatt már többször feljelentették az elmúlt években, bizonyítékok hiányában azonban mindig elengedték. Az információk szerint egy 2019-es gyermekhalál ügyében is gyanúsított, de a mai napig nem született ítélet. 2024 januárjában pedig őt és közel száz követőjét terrorizmussal vádolták meg.

A gyilkossági ügyek esetében az ügyész kérelmére a bíró először pszichológiai vizsgálatot rendelt el a vádlottnál.

Címlapképen: Paul Mackenzie kenyai szektavezér.

Iratkozzon fel hírlevelünkre