Evangelizációs napokra, az Élő Ige évéhez kapcsolódó eseményekre pályázhatnak a reformátusok

Az élő Ige évéhez kapcsolódó pályázatokat hirdetett a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálata. Ezekre gyülekezetek, egyházmegyék, valamint az egyház életéhez kapcsolódó civil szervezetek jelentkezését várják. A támogatási kérelmek benyújtásának ideje: 2024. február 1-29. között.

A 2024-es esztendőben, az élő Ige évéhez kapcsolódóan meghirdetett pályázatokról a tematikus év honlapján, a pályázatok fül alatt informálódhatnak az érdeklődők.

„Hisszük és valljuk, hogy az élő Istennek terve van mindannyiunkkal, terve van minden gyülekezetünkkel. Az »élő és ható Ige« által hívott el bennünket életünk odaszánására, és az »élő és ható Ige« által szólít bennünket mindannak a továbbadására, amit ez idáig megértettünk, hallottunk és láttunk. Ebben az évben szeretnénk felmutatni, hogyan cselekszik Isten Igéje azoknak az életében, akik a testté lett Igét, Krisztust követik. Ezért szeretnénk segíteni a gyülekezeteket, egyházmegyéket, az egyház életéhez kapcsolódó civil szervezeteket anyagi támogatás formájában” – olvasható a honlapon.

Pályázati lehetőség gyülekezetek számára

Az MRE Missziói Bizottsága az MRE Missziói Szolgálatával pályázatot hirdet önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközségek számára az Élő Ige évéhez kapcsolódó evangelizációs nap/napok támogatására.

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a megvalósuló evangelizációs alkalmak révén, hogy a hívő gyülekezeti közösségek megerősödhessenek, hitvalló létükben megújulhassanak. Valamint azokhoz az emberekhez is eljusson az Isten igéjének életformáló üzenete, akik még személyes életükben nem találkoztak a megváltó Krisztussal – írják.

A rendelkezésre álló forrás mértéke: 5 millió forint. Az igényelhető támogatás összege az evangelizációs napok számától függően: 100 ezer, 200 ezer vagy 300 ezer forint lehet.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2024. március 1. és 2024. december 31.

Pályázati lehetőség egyházmegyéknek

Az MRE Missziói Bizottsága az MRE Missziói Szolgálatával pályázatot hirdet a Magyarországi Református Egyház Egyházmegyéi számára az Élő Ige Évéhez kapcsolódó rendezvények támogatására.

Az egyházmegyék bármilyen Élő Ige Évéhez illeszkedő témájú, egy vagy akár több napos általuk szervezett eseményre igényelhetnek támogatást.

A rendelkezésre álló forrás mértéke: 30 millió forint. Az igényelhető támogatás összege minden kérelmező esetén maximum 1 millió forint lehet.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2024. április 1. és 2024. december 31.

Pályázati lehetőség az egyház életéhez kapcsolódó civil szervezeteknek

Az MRE Missziói Bizottsága az MRE Missziói Szolgálatával pályázatot hirdet a Magyarországi Református Egyházhoz tevékenységéhez kapcsolódó országos, de legalább egyházkerületi hatókörű civil szervezetek számára az Élő Ige Évéhez kapcsolódó rendezvények támogatására.

Az egyházi szervezetek bármilyen Élő Ige Évéhez illeszkedő témájú, egy vagy akár több napos általuk szervezett eseményre igényelhetnek támogatást.

A rendelkezésre álló forrás mértéke: 10 millió forint. Az igényelhető támogatás összege minden kérelmező esetén maximum 1 millió forint lehet.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2024. április 1. és 2024. december 31.

Címlapkép: illusztráció. Novák Katalin köztársasági elnök (j3) gyerekek előadását hallgatja a magyarlapádi felújított református templom felszentelése alkalmából tartott istentisztelet után 2022. május 20-án. Mellette Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke (j2). Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre