Samuel Brownback, volt amerikai nagykövet szerint Magyarország nemcsak beszél a vallásszabadságról, hanem tesz is érte

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára közösségi oldalán több posztban is beszámolt washingtoni látogatásáról. A kereszténydemokrata politikus a nemzetközi vallásszabadság-csúcstalálkozóra utazott el az Egyesült Államok fővárosába.

Azbej Tristan Magyarországnak kijáró elismerő szavakat idéz az egyik bejegyzésében:

Samuel Brownback, volt amerikai nagykövet programunkat egy olyan követendő példaként állította a világ elé, amely nemcsak beszél a vallásszabadságról, hanem kézzel fogható tetteket hajt végre és emberi életeket ment.

Katrina Lantos-Swett, az International Religious Freedom nemzetközi csúcstalálkozó társelnöke hazánkat az antiszemitizmus elleni küzdelem terén elért eredményeiért dicsérte:

Magyarország a zsidó emberek számára az egyik, ha nem a legbiztonságosabb európai ország.

Az államtitkár hozzátette: “Magyarország segít, józan ésszel és érző szívvel!”

Egy másik bejegyzésében Azbej Tristan arról számolt be, hogy vendége volt a 70 millió háztartást elérő EWTN-nek, amely Amerika legnagyobb katolikus TV csatornája.

Felhívtam a figyelmet a nyugati fősodor által tagadott keresztényüldözés jelenségére és bemutattam az értük tett tevékenységünket

– írta beszámolójában.

Azbej Tristan a 70 millió háztartást elérő EWTN vendége volt. Fotó: Facebook/Azbej Tristan

Kiemelte, hogy a EWTN-t különösen érdekelte a magyar családpolitika. Azbej Tristan a műsorban elmondta, hogy a magyar kormány megvédi a gyerekeket, támogatja a gyerekvállalást, és Magyarországon változatlanul: az apa férfi és az anya nő.

Azbej Tristan fohászt mondott Magyarországért Washingtonban. Fotó: Facebook/Azbej Tristan

Legfrissebb posztjában a kereszténydemokrata politikus arról tájékoztatta követőit, hogy rész vett a washingtoni nemzeti imatalálkozón, ahol fohászt mondott Magyarországért.

Azbej Tristan Washingtonban: A vallásszabadság jogáért folytatott harc a jelenkor legfontosabb emberi jogi küzdelme

Címlapkép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára Washingtonban, az Amerikai Egyesült Államok Capitoliuma előtt. Forrás: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre