Négyszeresére nőtt az antiszemita cselekmények száma Franciaországban

Az előző évhez képest csanem megnégyszereződött az antiszemita cselekmények száma Franciaországban. Az esetek száma a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i támadása óta növekedtek meg jelentősen.

 A franciaországi zsidó intézmények tanácsa (CRIF) a belügyminisztérium adataira hivatkozva azt írja, hogy tavaly 1676 antiszemita cselekmény történt, szemben az egy évvel korábbi 436-tal. A The Times of Israel izraeli napilap az adatokra hivatkozva azt írja, a cselekmények csaknem hatvan százaléka fizikai erőszakkal, fenyegető szavakkal vagy fenyegető gesztusokkal járó támadás volt.

A CRIF adatai 2012-ig nyúlnak vissza, azóta most a legrosszabb a helyzet Franciaországban az antiszemitizmus szempontjából. A fenti adatok ráadásul csak azokat az eseteket tükrözik, amelyekben rendőrségi bejelentésre vagy feljelentésre került sor – figyelmeztet a szervezet.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó közössége és a kontinens legnagyobb muszlim népessége, bár pontos adatok nem állnak rendelkezésre, mivel az ország népszámlálásában nem szerepelnek a vallásra vonatkozó adatok.

 

A címlapkép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/Pool/Frederick Florin

Iratkozzon fel hírlevelünkre