Meztelenre vetkőzve randalírozott egy nigériai férfi a Szent István-bazilikában!

Egy nigériai férfi, miután nem mehetett be rövidnadrágban a budapesti Szent István-bazilikába, erővel berontott, és meztelenre vetkőzött az oltáron.

Sajnálatos esemény történt január 22-én, délután a budapesti Szent István-bazilikában – közölte a Szent István Bazilika honlapja kedden.

A közlemény szerint egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a templomőröket félretaszítva berontott a templomtérbe, a szentélyben levetkőzött, és méltatlanul viselkedett.

Mivel felszólításra nem hagyta abba a rendbontást, a rendőrség vezette el, írták.

Egy, a botrányos esetről készült videóban az is látható, hogy egy nő arra kérte az embereket, hagyják el a templomot, majd többen odamentek a férfihoz, és felszólították, hogy jöjjön le az oltárról. A férfi azonban nem mozdult, hanem veszekedni kezdett velük. Ekkor a személyzet tagjai elkezdték kiüríteni az épületet, ezért mire a férfi meztelenre vetkőzött és a főoltárra mászott, már szinte teljesen üres volt a bazilika.

A 19 éves férfi korábban a Debreceni Egyetemen tanult, ám az intézmény értesülésünkre adta, hogy tavaly nyáron a hallgató kérésére megszüntették jogviszonyát.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályának közlése szerint a szeméremsértő viselkedést tanúsító férfit előállították, és garázdaság, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.

Címlapkép: archív. Készülődés a Szent István-bazilikánál 2023 áprilisában Ferenc pápa érkezése előtt. Fotó: Fazekas Kiara Barbara/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre