Főpásztori áldásra jelentkezhetnek Nyíregyházán a jubiláló házaspárok

Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek, amelyhez A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye február 5-11-ig tartó programsorozatával csatlakozik. A záró alkalmon Palánki Ferenc megyés püspök megáldja a házasságuk kerek évfordulóját ünneplő házaspárokat.

Egészen pontosan az idén öttel osztható számú házassági évfordulójukat tartó házaspárok jelentkezését várják a püspöki áldásra, egészen január 31-ig.

A Házasság hete helyi programsorozatát a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében Palánki Ferenc megyés püspök nyitja meg február 5-én, 17:30-tól, Nyíregyházán, a Krúdy Art Moziban.

Február 6-án, 17:30-tól az érdeklődők előadáson vehetnek részt a nyíregyházi Szent Imre-kápolnában. Másnap, azonos időpontban zenés-gyertyás szentségimádást tartanak, és megáldják a házaspárokat, jegyespárokat a Szent Imre-kápolnában.

A három estés rendezvénysorozat házigazdája Nagy Csaba atya, egyházmegyei családreferens. A szervezők a programok teljes idejére gyermekfelügyeletet biztosítanak mindhárom napon 16 órától a Szent Imre Gimnázium termeiben a Szent Imre Bébiszitter Osztag közreműködésével. Ehhez a szervezők január 31. éjfélig várják a jelentkezéseket az iroda@nyh-szentimreplebania.hu címen, vagy a 06 30 920 4320-as telefonszámon.

Február 11-én, 15 órától közös imádságra hívják a házaspárokat és a házasságra készülőket Nyíregyházán, a Házaspárok útján.

Február 11-én, 18 órától Palánki Ferenc megáldja a 2024-ben jubiláló házaspárokat a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, amelyen a házasságuk 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40,. 45., 50. stb. évfordulóját ünneplő házaspárok főpásztori áldásban részesülnek.

Az 50 éves jubileum után a házaspárok minden évben kérhetik a megyés püspök áldását, ezért az ő jelentkezésüket is várják január 31-ig az eli@dnyem.hu e-mail címen és Gaga Zsuzsánál, a 06 30 776 4492-es telefonszámon.

A Házasság Hete országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

Forrás: dnyem.hu, hazassaghete.hu

Címlapkép: archív, Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – (Házaspárok megáldása – 2023)

Iratkozzon fel hírlevelünkre