A keresztények egységéért! Idén is megrendezik az ökumenikus imahetet

Minden évben január harmadik hetében tartják világszerte a keresztény egyházak közös imahetét.

Az esemény január 21-én kezdődik, amelynek során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.

Az országos nyitó istentiszteletet Magyarországon január 21-én, vasárnap, 19 órától tartják Budapesten, a Szent István Bazilikában.

Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, igét hirdet Steinbach József református püspök. 

Az imahét programadó témája:

„Szeresd Uradat, Istenedet… felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27).

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tájékoztatója szerint a 2024-es Ökumenikus imahét anyaga már készül, az füzetet az afrikai Burkina Faso-i ökumenikus munkacsoport állította össze. Egy alapjaiban eltérő gazdasági, társadalmi és politikai viszonyok között élő, Krisztus evangéliumát kisebbségi helyzetben hirdető egyház az övék.

Nagyon nehéz gazdasági és politikai viszonyok között kell az ott élőknek Krisztusról tanúskodniuk és honfitársaik életkörülményein segíteniük – írta honlapján a Hajdúdorogi Főegyházmegye. Ugyanott hozzátették azt is, hogy Debrecenben január 21-én, vasárnap 17 órától kezdődik az imahét a Görögkatolikus Érseki Hivatalban.

Címlapkép: Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök és Kondor Péter evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) alelnöke az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletén a Szent István-bazilikában 2021. január 17-én. Mögöttük Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita (b) és Erdő Péter bíboros (j). Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre