Címvédés! Ismét Rétvári Bence volt a legagilisabb képviselő az Országgyűlésben

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vitte a szót leginkább a parlamentben. Nem meglepetés, hiszen már tavaly is ő lett a rekorder.

Rétvári Bence a belügyminiszter, Pintér Sándor helyetteseként számos területért felelős – köztük van az oktatás és az egészségügy is –, ez magyarázhatja elsőségét. Interpellációkra, szóbeli kérdésekre egyaránt gyakran kell válaszolnia.

A kereszténydemokrata politikus 2023-ban 227 alkalommal összesen 15 óra 13 perc 44 másodpercnyi szöveget mondott el az ülésteremben.

Az adatokkal előrukkoló mfor.hu oldalán megtalálható egyébként az is, hogy Rétvári Bence tavaly, azaz 2022-ben 210 alkalommal szólalt fel, és összesen 14 óra 36 perc 2 másodpercig beszélt. Vagyis idén nemcsak a többi országgyűlési képviselőt, de saját tavalyi eredményét is felülmúlta.

Rétvári Bencét az idei rangsorban Apáti István és Nacsa Lőrinc követi. Érdekes, hogy 2022-ben is Nacsa Lőrincé lett a képzeletbeli bronzérem. A “címvédő” első helyezett Rétvári Bence mellett szintén KDNP-s Nacsa Lőrinc idén 113 alkalommal szólalt fel, beszédei összesen 10 óra 19 perc 44 másodpercig tartottak.

Megjegyzendő még, hogy a statisztika készítője a különböző technikai megszólalásokat – az ülésvezetést, a jegyzői bejelentést – nem számolja bele az érdemi felszólalások sorába.

Címlapkép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólalás közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre