Könnyűzene, fennkölt fohász – Forgatás a Katakombában

Lezajlottak a keresztény könnyűzenei előadók, együttesek számára készülő videófelvételek a Katakombában.

Szeptember végén a kormány támogatásával pályázatot hirdetett a Kovács K. Zoltán Alapítvány. A pályázat tartalma egy keresztény könnyűzenei előadóknak, együtteseknek szóló koncertjellegű videófelvétel forgatása volt, a magyar keresztény könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelésének érdekében.

A támogatásban részesülő keresztény előadóknak, együtteseknek megjelenési lehetőséget biztosít az elkészülő videóanyag, amely számukra is szabadon felhasználható és terjeszthető lesz.

Az alapítvány vállalta a forgatással járó teljeskörű utómunka, a színpadi fény és hangtechnika, illetve az ehhez tartozó technikai személyzet költségeit is. A forgatás helyszíne a Katakomba – Pengető Színpad volt.

A támogatásban részesülő előadók: Azapeet, EgyKor zenekar, Neonhal, Baranyi Barnabás, Ébren álmodók, Tóth Dániel

Műfajt tekintve egészen színes felhozatal alakult ki, hiszen a lendületesebb popzenétől, a balladisztikusabb hangvételű szerzeményeken át, a rockosabb formát öltő hangfelvételekig sokféle zenei irány képviselteti majd magát, ezért bárki könnyen találhat magának kedvencet.

Ami mindenképpen közös, hogy a támogatásban részesülő előadók, együttesek mindegyike fontos, értékes, Istent megszólító, Őt magasztaló dalszövegbe csomagolta a gondolatait.

Én, aki már hallottam a szóban forgó szerzeményeket, túlzás nélkül állíthatom, az az őszinte, sallangmentes fohász, ami megjelenik szavak formájában a dallamokkal párhuzamosan, támaszt adhat a mindennapi életünkben, és másokat is inspirálhat, ösztönözhet az alkotásra.

Az elkészült kisfilmeket várhatóan 2024. januárjában mutatják be.

Czinke Máté

Fotók: Czinke Máté

Iratkozzon fel hírlevelünkre