Évekig bizonygatta, hogy Isten nem létezik, végül neki szentelte az életét

Katolikus családban nőtt fel, ennek ellenére már nagyon fiatalon kinyilvánította, hogy nem hisz Istenben az a férfi, aki mára hívő lett.

Marc Loranzo mindig is ellenszenvet érzett a hit iránt, szkeptikusan állt a valláshoz, valamint a hívő emberekről azt gondolta, értelmetlen ostobaságokat beszélnek. Két személy is segített a férfinak, hogy megtalálja a kapcsolatot Istennel. Az egyikük egykori kosárlabda edzője volt, aki protestáns lelkészként folyton arra buzdította őt, hogy járjon el a templomba. Marc azonban ellenállt.

Egy olyan könyvben hiszel, amit 2000 évvel ezelőtt írtak, az Ószövetséget pedig 6000 évvel ezelőtt. A legtöbb ember akkor sem tudja tisztán elmondani a történeteit, amikor a legjobb barátjának meséli el, mi történt vele tegnap.

– mondta az edzőnek. A másik fontos személy az akkori barátnője, akit mostanra feleségül is vett. A nő erős hitével szöges ellentéte volt Marcnak, azonban ennek ellenére stabil maradt a kapcsolatuk. A férfi 5 éven át gyűjtötte az érveket kedvesének, hogy meggyőzhesse, Isten nem létezik. Ehhez számos könyvet elolvasott, mint például Aquinói Szent Tamás Summa Theologiae-t, a Koránt, és végül Szent Ágoston írásait ahol egy idézet ragadta meg figyelmét:

„Nyugtalan a szívünk, míg csak el nem pihen benned.”

Ez a mondat megváltoztatta Marc eddigi álláspontját, de a beismerés nem volt könnyű.

Tudtam, hogy ha egyszer elkezdek imádkozni, nem lesz módom arra, hogy a tudatlanságra hivatkozzam a továbbiakban. Ez azt jelentette, be kell ismernem, nem sikerült bebizonyítanom, hogy Isten nem létezik

– fogalmazott a férfi. Marc újonnan megtalált hite jelentős változásokat okozott az életében, és erkölcsi konfliktusok miatt otthagyta addigi állását.

Láttam, hogy a szervezet olyan irányba mozdult el, és olyan tevékenységeket támogatott, amelyek ellentétesek az új erkölcsi kódexemmel – a bálványimádás elősegítése, valamint a kritikus fajelmélet és a transzneműség támogatása a gyerekek esetében

– emelte ki. Marc mára már a Christ Centered Capital nevű szervezet tulajdonosa, ami keresztény befektetőket segít, és pusztán önkéntes adományokból tartja fenn az oldalt, mivel nem kér pénzt befektetési tanácsaiért.

Forrás: Filantropikum

A címlapkép forrása: Capturing Christianity/YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre