A nő 4 évig élt férfiként, de isteni sugallatra visszatért a neméhez

Az oklahomai Lawtonban élő Maddy Edwards története, aki boldog anyaként mesélte el az eredeti neméhez való „visszaváltozását”.

Lawton, amely egy korabeli tábornokról kapta a nevét, egy 1901 óta létező, kilencvenezres lélekszámú kisváros, több indián törzs egykori földjén. Ott született meg egy Maddy nevű kislány. Hagyományos keresztény családban nőtt fel, és – elmondása szerint – körülbelül 5 éves kora óta érezte úgy, hogy „rossz testbe született.”

Gyerekként fiúkra jellemző ruhákat kezdett el viselni és egyre több időt töltött el az interneten, ahol olyan témákat keresgélt, amelyek megmagyarázhatták lelkiállapotát. Tizenhárom éves korában olvasott először a transzneműekről és azért imádkozott, hogy másnap fiúként ébredjen fel.

„Az imában azt mondtam Istennek, hogy ébresszen fel 100 százalékig fiúként és ne engedje, hogy bárki lányként emlékezzen rám.”

Később hosszú haját a sapkája alá rejtette és „Rider” néven egy titkos közösségi oldalt is elindított „transzember” hashtaggel.

Tizennyolc éves volt, amikor komolyan kezdett foglalkozni a nemváltással. Mindent elolvasott ami erről szólt, egy évvel később pedig fiúsra, rövidre vágatta a haját, és heti tesztoszteronkúrába kezdett. Közben annyira megromlott a kapcsolata a szüleivel, hogy elköltözött tőlük, egyszersmind felvette a Máté (Matthew) nevet és lányokkal kezdeményezett kapcsolatokat.

Sőt, 2020-ban már arra készült, hogy sebészi úton eltünteti a melleit és („fiúként”) eljegyezte az akkori barátnőjét, mert meg volt győződve arról, hogy „férfi mivolta” visszafordíthatatlan és most már így fog élni élete végéig.

Az év végén történt meg az, amire ő maga sem számított. Decemberben éppen növényeket gondozott egy üvegházban és mivel nem volt nála fejhallgató, amivel zenét hallgathatott volna, hirtelen ötlettől vezérelve, elkezdett imádkozni. Ekkor –bevallása szerint – meghallotta az Isten hangját, aki azt mondta neki, hogy nagyon szeretni őt és ne meneküljön el előle.

„Ez volt az a pillanat, amikor kinyílt a szemem. Amikor megtapasztaltam, hogy Isten mennyi szeretetet érez irántam, az túlcsordult és átváltozott önszeretetté”

– mondta utólag a Slaynews riporterének.

„Ezután pontosan úgy tudtam elfogadni magam, ahogy ő teremtett engem, azaz: nőként”

– tette hozzá.

Három hétre rá megszakította a kapcsolatát azzal a nővel, akit néhány hónappal korábban eljegyzett, és férfiakkal kezdett el barátkozni. „A menyasszonyom nagyon megértő volt – mondta Maddy – én pedig éreztem, hogy Istennek sokkal jobb tervei vannak velem. Ez így is történt. Ma már egy kislány anyukája vagyok és ez a legmenőbb dolog ami velem történhetett. Most már kényelmesen érzem magam a nőiességemben.”

Címlapkép és forrás: slaynews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre