Menczer Tamás fokozott óvatosságra kéri a Németországban tartózkodó magyarokat

A Németországban tartózkodó vagy odautazó magyarok legyenek éberek, és regisztráljanak konzuli védelemért a Konzuli Szolgálat honlapján – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

Menczer Tamás felhívta a figyelmet a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal elnökének tájékoztatóján elhangzottakra: Thomas Haldenwang arról beszélt, hogy Németországban minden nap történhet egy iszlamista támadás, a veszély valós, és nagyobb, mint korábban volt.

Az államtitkár emlékeztetett a német titkosszolgálati vezető értékelésére, amely szerint jelenleg a párhuzamos válságok miatt összetett és feszült fenyegetettségi helyzettel állunk szemben, amelyet a Hamász által elkövetett barbár bűntettek csak súlyosbítanak.

A biztonságért felelős német hatóságok azon dolgoznak, hogy meghiúsítsák a nagyszabású rendezvények elleni esetleges támadásokat – mondta Menczer Tamás.

(MTI)

A címlapképen Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára interpellációra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. február 22-én.
MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre